Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77

A horror filozófiája (2020)

The Philosophy of Horror: A Symphony of Film Theory
Filmadatlap
 
7
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
Videók
 
VérAlex   2020. 05. 30.

legújabb vélemény

Ugyan hallottam már Carroll horrorelméletéről, mélyebben sosem ástam bele magam, de ez a film meghozta hozzá a kedvem. Hogy hiánypótló-e, nehéz megmondani, engem mindenesetre lekötött, érdekes információkat adott. Az már csak hab a tortán, hogy magyar rendezők fejéből pattant ki az ötlet, jár nekik a vállveregetés.

 
tofis   2020. 05. 05.

Bár maradt bennem néhány megválaszolatlan kérdés, összességében nagyon konstruktív volt az egész film. Szerintem jól ki is vann dolgozva az egész, mindenképpen újranézősnek mondanám.


 
luba323   2020. 03. 24.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire le tud majd kötni ez a film. Nem azt mondom, hogy sötét a hangulata, de kétségtelenül valami egészen árnyékos helyre kalauzol minket. Nagyon érdemes belevágni!

 
Cercei   2020. 02. 20.

Érdekes megközelítése a "miért szeretjük a horrort?" témának, aki csak kicsit is kedveli a műfajt, annak kihagyhatatlan.

 

Óriási mérföldkő volt az alkotók számára, hogy a Sight & Sound Magazine is szintén írt a film első részéről – ami felkerült a 2019-es év legjobb videóesszéinek listájára. (Cinego)

(hp)
 

A film első pár részletét jól fogadta a nemzetközi filmszakma és a filmfesztiválok. A Ji.hlava International Documentary Film Festival-on volt az első rész, az Etimológia premierje, majd rangos Európai Versenyprogramjában a holland Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is bemutatta. Ezt követően a német goEast Film Festival Wiesbaden adott otthont az első három résznek az Anarcho Shorts nevű programjába. (Cinego)

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.