Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

A horror filozófiája (2020)

The Philosophy of Horror: A Symphony of Film Theory
Filmadatlap
 
7
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
Videók

Galéria (6)

 
Zoli   2020. 05. 30.

legújabb vélemény

0

Ugyan hallottam már Carroll horrorelméletéről, mélyebben sosem ástam bele magam, de ez a film meghozta hozzá a kedvem. Hogy hiánypótló-e, nehéz megmondani, engem mindenesetre lekötött, érdekes információkat adott. Az már csak hab a tortán, hogy magyar rendezők fejéből pattant ki az ötlet, jár nekik a vállveregetés.

 
luba323   2020. 03. 24.

0

Nem gondoltam volna, hogy ennyire le tud majd kötni ez a film. Nem azt mondom, hogy sötét a hangulata, de kétségtelenül valami egészen árnyékos helyre kalauzol minket. Nagyon érdemes belevágni!

 
tofis   2020. 05. 05.

0

Bár maradt bennem néhány megválaszolatlan kérdés, összességében nagyon konstruktív volt az egész film. Szerintem jól ki is vann dolgozva az egész, mindenképpen újranézősnek mondanám.

 
zosler   2020. 02. 20.

0

Érdekes megközelítése a "miért szeretjük a horrort?" témának, aki csak kicsit is kedveli a műfajt, annak kihagyhatatlan.

 

Óriási mérföldkő volt az alkotók számára, hogy a Sight & Sound Magazine is szintén írt a film első részéről – ami felkerült a 2019-es év legjobb videóesszéinek listájára. (Cinego)

(hp)
 

A film első pár részletét jól fogadta a nemzetközi filmszakma és a filmfesztiválok. A Ji.hlava International Documentary Film Festival-on volt az első rész, az Etimológia premierje, majd rangos Európai Versenyprogramjában a holland Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is bemutatta. Ezt követően a német goEast Film Festival Wiesbaden adott otthont az első három résznek az Anarcho Shorts nevű programjába. (Cinego)

(hp)
 
„A médium maga az üzenet” – hangzik magyarul Marshall McLuhan szállóigévé vált tételmondata. Lichter Péter és Máté Bori pedig akarva-akaratlanul is borzasztó találó módon ragadta meg a mondat velejét. Hiszen legújabb filmjük lényege éppen az, hogy horrorfilmek fizikai kópiáit traumatizálva ábrázolják a horrorfilmeket átitató gondolatiság néhány fontos kulcsfogalmát. több»