TOP10: Mads Mikkelsen új filmje a legnépszerűbb most a magyar nézők körében (7. hét, 2024)

A mögöttünk hagyott hétről elmondható, hogy a hazai filmrajongók kifejezetten a mozikra voltak rákattanva. Ahogy már megszokhattátok, csütörtökönként össze szoktuk nektek gyűjteni, hogy ti mely filmekre voltatok a legtöbben kíváncsiak, ebből pedig készítünk egy tízes toplistát. Nos, ezen a listán most egy-két kivételtől eltekintve kizárólag csak a mozikban látható filmek szerepelnek.

Az élen Mads Mikkelsen újdonsága, A fattyúáll, ennek az adatlapját kerestétek fel a legtöbben. Mögötte az ügyeletes horrorvígjáték, a Lisa Frankenstein kaparintotta meg az ezüstérmet, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Jenna Ortega csábítása, a Csábító leckék állhatott fel.

A legjobb háromba nem került be, de a negyedik helyen végzett e listán A méhész Jason Stathammel és Jeremy Ironsszal. Mögötte pedig az Argylle: A szuperkém lett az ötödik Henry Cavilllel és Samuel L. Jacksonnal.

A hatodik helyen a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész végzett, ez az első e listán, amely nem a mozikban, hanem a SkyShowtime-on látható. A hetedik helyre befutó Imádlak utálni viszont már ismét csak a mozikban nézhető meg, ahogyan a nyolcadik helyen végző Álmaid hőse is Nicolas Cage főszereplésével.

A kilencedik legnépszerűbb film a múlt héten A visszatérő volt, amelyben Leonardo DiCaprio és Tom Hardy is nagyot ment, most a Netflixen és az HBO Maxon is meg lehet nézni. Végül, de nem utolsósorban az Oppenheimer lett a tízedik, amely majd csak március második felében érkezik meg a SkyShowtime-ra.

#10

77 Oppenheimer  (2023)

(57) (11)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban | SkyShowtime | Telekom TVGO | TV-ben (Spektrum, csütörtök 01:33)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval - a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a 20. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá. Nézhető a mozikban, hamarosan a SkyShowtime-on.
#9

85 A visszatérő  (2015)

(112) (9)

akció | dráma | életrajzi | kaland | western

Netflix | HBO Max | TV-ben (RTL+, csütörtök 01:33)

Hugh Glass 1822-ben nyugat felé veszi az irányt, hogy Andrew Henry kapitány szolgálatában szőrmét gyűjtsön. A férfit egy napon megtámadja egy medve, és bár Hugh csodával... több»

Hugh Glass 1822-ben nyugat felé veszi az irányt, hogy Andrew Henry kapitány szolgálatában szőrmét gyűjtsön. A férfit egy napon megtámadja egy medve, és bár Hugh csodával határos módon túléli az esetet, nagyon súlyos sérüléseket szenved. A terepviszonyok lehetetlenné teszik, hogy elszállítsák, két mecénás pedig sorsára hagyja őt a vadonban. A védtelen férfi azonban mégis felépül, melyet követően bosszút esküszik, és elindul, hogy megtorolja sérelmeit azokon, akik megtagadták tőle a segítséget. Nézhető a Netflixen és az HBO Maxon.
#8

61 Álmaid hőse  (2023)

(6) (5)

horror | vígjáték

Cinego

Mi lenne, ha hirtelen mindenki felismerne az utcán? Ez az a helyzet, amelyben Paul (Nicolas Cage), egy biológiaprofesszor, aki meglehetősen hétköznapi családi életet élt. Most úgy... több»

Te mit tennél, ha hirtelen mindenki felismerne az utcán? Ez történik a biológiaprofesszor Paullal (az Oscar-díjas Nicolas Cage), aki eddig meglehetősen szürke családi életet élt. Úgy érezte, karrierje zsákutcába került, és folyamatosan frusztrálták a kollégái sikerei. A hírnév most mégis utoléri, de nem a végre-valahára megírt könyvének, hanem annak köszönhetően, hogy Paul egyre több ember álmában tűnik fel. Olyanok is vele álmodnak, akikkel korábban sohasem találkozott. Az eleinte bosszantó, majd egyre imponálóbb helyzetből pokoli tortúra lesz, amikor Paul a rémálmok lidércévé változik, és a rajongói ellene fordulnak. Nézhető a mozikban.
#7

67 Imádlak utálni  (2023)

(24) (5)

romantikus | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO

A csodálatos első randi után Bea és Ben tüzes vonzalma jéghideggé válik – egészen addig, amíg váratlanul újra össze nem találkoznak egy ausztráliai esküvőn. Így hát azt... több»

Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyűlölik egymást. Van ilyen. Bea (Sydney Sweeney) és Ben (Glen Powell) biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvő Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell. Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörű tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenőjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnőtt, felelősségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat. Nézhető a mozikban.
#6

akció | kaland | thriller

SkyShowtime

Hat világszerte népszerű epizód után újabb akció kémfilmmel bővül a több milliárd dolláros Mission Impossible franchise a főszerepben az Ethan Huntot alakító Tom Cruise-zal... több»

Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapata az eddigi legveszélyesebb küldetésükbe vágnak bele: meg kell találniuk egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Miközben a jövő irányítása és a világ sorsa a tét, és Ethant a múltja sötét erői kezdik el körülvenni, beindul a halálos hajsza a Föld körül. Egy rejtélyes, korlátlan hatalommal bíró ellenséggel szembesülve Ethan arra kényszerül, hogy belássa, semmi lehet fontosabb ennél a küldetésnél – még azok élete sem, akik számára a legtöbbet jelentenek… Nézhető a SkyShowtime-on.
#5

55 Argylle: A szuperkém  (2023)

(22) (7)

akció | thriller

Mozikban | Apple TV+

Az Argylle című kémthrillerbe az Egyesült Államokban, Londonban és más egzotikus helyszíneken kísérhetjü el Argylle-t, a szuperkémet világjáró kalandjain. Közben több... több»

Minél nagyobb a kém, annál nagyobb a hazugság. Matthew Vaughn (a Kingsman-filmek, Ha-Ver) újabb eszelős agymenése az Argylle: A szuperkém, ez a fékezhetetlenül szellemes, a valóságot kicsavaró, a világot körbecikázó kémthriller. Bryce Dallas Howard (Jurassic World-filmek) alakítja Elly Conwayt, aki egy bestseller kémregény-sorozat remeteéletet élő szerzője. Számára az idilli boldogságot az jelenti, ha este otthon ülhet a számítógépével és a macskájával, Alfie-val. Ám amikor Elly fikciós könyveinek cselekménye – melyek középpontjában az Argylle nevű szuperkém áll, valamint a küldetése, hogy leleplezzen egy globális kémszindikátust – tükrözni kezdi egy valódi kémszervezet titkos akcióit, az otthoni csöndes esték múltbéli emlékké válnak. Aiden (az Oscar-díjas Sam Rockwell), a macskaallergiás kém társaságában Elly (Alfie-val a hátizsákjában) menekül, és bejárja a fél világot, hogy mindig egy lépéssel a gyilkosok előtt maradjon, miközben Elly kitalált világa és a való világ közti határok elkezdenek összemosódni. Nézhető a mozikban.
#4

72 A méhész  (2024)

(35) (3)

akció | thriller

Első pillantásra úgy tűnik, hogy Clay teljesen a méhészkedésnek szentelte magát. De amikor a szomszédjától egy telefonos csalás során minden megtakarítását elveszik, majd a... több»

Első pillantásra úgy tűnik, hogy Clay teljesen a méhészkedésnek szentelte magát. De amikor a szomszédjától egy telefonos csalás során minden megtakarítását elveszik, majd a hölgy végső elkeseredésében öngyilkos lesz, a méheinek háttérbe kell szorulnia. Mert Clay most már csak a bosszúra koncentrál. Még akkor is, ha egyesével kell minden érintettel leszámolnia, addig nem is áll le, amíg el nem pusztítja a csalásokért felelős teljes szervezetet. A bosszúhadjárat során azonban hamarosan rájön, hogy a csalók sokkal hatalmasabbak, mint azt kezdetben gondolta. Ám ellenfeleinek is hamarosan fájdalmasan meg kell tanulniuk, hogy nem egy egyszerű méhésszel, hanem egy titokzatos szervezet egykori különleges ügynökével, a Méhészekkel van dolguk... Nézhető a mozikban.
#3

44 Csábító leckék  (2024)

(6) (2)

dráma | vígjáték

Miller tanárként többre vágyik az élettől. Eredetileg írónak készült, de egy kisvárosi középiskolában irodalomtanárként éli mindennapjait. Élete akkor vesz fordulatot,... több»

Miller tanár úr (Martin Freeman) többre vágyik. Író akart lenni, és most egy kisvárosi középiskola irodalomtanára. Azután találkozik Cairóval (Jenna Ortega). A lány tehetséges, művelt, különleges… és nagyon szép. És unatkozik. Megkörnyékezi a tanárát, együtt egyre messzebb sodródnak a tananyagtól, és a férfi már maga sem tudja, mi történik vele. A 18 éves diáklány olyan szenvedélyeket ébreszt benne, amelyekről nem tudta, hogy léteznek. De ez a lány kiszámítatlan. És író akar lenni: vagyis mindig gondoskodik egy új, váratlan fordulatról… Nézhető a mozikban.
#2

78 Lisa Frankenstein  (2024)

(7) (3)

fantasy | horror | vígjáték

Az elismert író, Diablo Cody szerelmi története egy meg nem értett tinédzserről és középiskolai szerelméről szól, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután egy sor... több»

z a rendhagyó romHANTikus vígjáték az elismert forgatókönyvíró, Diablo Cody (Juno, Pszichoszingli, Ördög bújt beléd) legújabb filmje egy félreértett tinédzserről és gimis szerelméről, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután a fiú egy sor mókásan borzalmas körülmény összejátszása nyomán életre kel, a pár gyilkos útra indul, hogy rátaláljon a szerelemre, a boldogságra… és néhány hiányzó testrészre. Nézhető a mozikban.
#1

84 A fattyú  (2023)

(4) (1)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban

A 18. századi Dániában V. Frederik király kijelenti, hogy Jütland vad mocsarait le kell csapolni, művelni és gyarmatosítani kell a földterületeket, hogy a civilizáció... több»

1755-ben Ludvig Kahlen kapitány elindul, hogy teljesítsen egy lehetetlennek tűnő küldetést: meg akarja hódítani a zord, lakhatatlan dán vidéket. A férfi célja, hogy kolóniát építsen a király nevében. De egy könyörtelen helyi földesúr másképp gondolkodik, és arrogánsan azt hiszi, hogy ez a föld kizárólag az övé. Kahlen keményfejű, és úgy érzi, a király megbízása és saját elszántsága elegendő ahhoz, hogy sikerrel járjon. Az összecsapás elkerülhetetlennek tűnik a két fél között, a kapitányt ráadásul az érzelmei is fűtik, miután rátalál élete szerelmére. Nézhető a mozikban.