Olaszországban is tarolt az első magyar horror, a Post Mortem

Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem a kísértetfilm műfaj kitűnő újragondolásáért és a spanyolnátha járvány idejének tökéletes megidézéséért különdíjat, továbbá a nagy presztízsű Méliès zsűri elismerő oklevelét is elnyerte a 20. Trieste Science+Fiction filmfesztiválon Olaszországban. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, egy különleges korban és különleges helyszínen játszódó alkotás várhatóan 2021 januárjában érkezik a magyar mozikba.

Bergendy Péter új filmjét, melyet eddig még csak a nemzetközi fesztiválok közönsége láthatott, két szakmai zsűri is kitüntette a Science+Fiction filmfesztiválon.

„Nagyon örülünk ennek az olaszországi sikernek és a zsűri megtisztelő véleményének, amelyben a Post Mortem-et olyan briliáns megvalósítású, kitűnő minőségű horrorfilmnek nevezik, amely a műfaj koncepcióját tökéletesen testesíti meg, és tudatosan megújítja a klasszikus kísértetfilm zsánerét. És a hátukon futkosott a hideg. Kell ennél több egy horrorfilm rendezőjének?” – nyilatkozta Bergendy Péter.

A Rai televízió különdíjának indoklásában a szakemberek kiemelték, hogy az 1918-ban játszódó magyar film tökéletes hitelességgel festi meg a spanyolnátha járvány idejét. A rangos Méliès zsűri „zord, brilliáns horrorfilmként” méltatta Bergendy Péter legújabb rendezését és szintén kiemelte a száz évvel ezelőtti korszak csodás életre keltését.

A Post Mortem várhatóan jövő év elején debütál a hazai mozikban, addig is nézzétek meg a film előzetesét idelent, további érdekességekért pedig ide kattintva látogassatok el a film mafabos adatlapjára.

58 Post Mortem  (2021)

horror | misztikus | thriller

Az első világháború után rendeződni látszanak az európai viszonyok, a spanyolnátha járvány okozta sokkból lassan újra magához tér az öreg kontinens. Csakhogy rengeteg halott... több»