75 Vad Balaton  (2018)

Mosonyi Szabolcs új filmje a Pannonia Entertainment forgalmazásában csütörtöktől a hazai mozikban.

Nem csak a dokumentumfilmek rajongóit fogja elvarázsolni Mosonyi Szabolcs új filmje, a Vad Balaton. A rendező a "magyar tenger" egyedi természeti kincsei után eredt, melyeket lélegzetelállító képsorokon örökített meg évek hosszú munkája során.

Ha azt hiszed, hogy neked már semmi újat nem tudnak mutatni a Balatonról, Mosonyi alkotása rád fog cáfolni.

A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a balatoni tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos felvételeket felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal forgattak közel 3 éven át.

A Balázs Béla-díjas direktor és Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer alkotása, a Vad Balaton országszerte több mint 30 városban látható április 19-től.