Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
83

Vad Balaton

Vad Balaton
Filmadatlap
 
6
Szereplők
3
Vélemények
60
Képek
1
Videók
 
Gabor Zsarnai   2018. 04. 21.

legújabb vélemény

A Puskin Mozi nagytermében láttam a filmet, nagyon látványosra sikerült a cinemascope formátumban (azaz faltól-falig bevetíti a vásznat). Bele tudtam feledkezni, mintha egy játékfilmet néznék. Érdekes volt, hogy egy olyan vidékről, ahol már sokszor jártam, sok új információt ad át, és olyan különleges felvételeket mutat, mintha nem is Magyarországon járnánk, de közben szórakoztató is, mert az állatokat mutató jelenetek történet-szerűen vannak összefűzve. Látszik, hogy profi technikával dolgoztak és rengeteg munkát fektettek az elkészítésébe, víz alatt és légi felvételek váltják egymást szuperlassított és timelapse felvételekkel. Jó szívvel ajánlom a filmet mind a természetbarátoknak és felfedezőknek, mind a családok közös hétvégi moziprogramnak. Aki szokott horgászni, annak extrán érdekes lehet a sok víz alatti felvétel a különböző halak - balinok, süllők, keszegek, pontyok stb. - életéről. Annyit viszont érdemes még tudni róla, hogy nem csak a "cuki" arcát mutatják a természetnek, hanem a címhez méltóan vannak benne vadabb jelenetek is - főleg ragadozómadarak táplálkozásáról vagy ahogy az utódaikat etetik - szóval egészen kicsi gyereknek lehetnek benne ijesztő részek is. Valószínűleg ezért is kapott 6-os karikát.

 
alexxx   2018. 04. 12.

Az egész gyerekkoromat a Balaton mellett töltöttem, de sosem jutott az eszembe, mennyire változatos is a tó köröli természet, az álltavilágról meg nem is beszélve. Mintha nem is ugyanazt a Balatont láttam volna, amit a rendező, és ezért minden elismerésem, engem megfogott a film. És tényleg azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy szánja rá magát, mert nem fog csalódni.


 
nero   2018. 04. 17.

Nem vagyok éppenséggel egy nagy dokumentumfilm fan, de ez valahogy érdekesnek tűnt a trailer alapján, és szerencsére végül a filmen sem unatkoztam. Bár nem mondom, hogy azonnal rohanj, és vegyél rá jegyet, de azt mindenképp üdvözlöm, hogy ilyen jellegű hazai filmek is bekerülhetnek a hazai mozikba. A Pappa Piánál pedig természetesen mérföldekkel jobb. :D

 
A Vad Balaton című film nagyobb gyerekeknek is ajánlott, köszönhetően annak, hogy (talán a jeges és viharos Balaton ellensúlyozásaként) tele van cukibbnál cukibb állatkölykökkel, pelyhes kismadarakkal és hancúrozó ürgékkel. (Bár utóbbiak közül az egyik sorsa szomorú véget ér egy sas karmai között.) több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.