A Lost (Pokoli éden) showrunnerei, Damon Lindelof és Carlton Cuse súlyos vádakkal néznek szembe rasszizmus és toxikus munkakörnyezet teremtése miatt, amelyek állítólag a sorozat forgatása során történtek.

A Vanity Fair szerezte meg a Lost című sorozatról szóló, egyelőre még meg nem jelent kulisszák mögötti történésekről szóló kötet egy részletét, amelyben súlyos vádak merülnek fel a sorozat alkotóival szemben, és amelyeket továbbra is elutasítanak.

Maureen Ryan könyve várhatóan június 6-án jelenik meg az Egyesült Államokban Burn It Down címmel. A részletekből kiderül, hogy az írókat arra kérték, hogy Locke-ra, Kate-re, Jackre és Sawyerre koncentráljanak, és a sorozat egyik írója szerint az utasítás így szólt: "Senkit sem érdekelnek a többi karakterek. Adjunk nekik néhány jelenetet egy másik tengerparton".

“Nagyon egyértelművé vált, hogy én vagyok a fekete fickó. Daniel [Dae Kim] volt az ázsiai. Aztán ott volt Jack, Kate és Sawyer. Nem kell, hogy én legyek a főszereplő, nem kell, hogy nekem legyen a legtöbb epizódom, de szeretnék egy arany középutat” - Harold Perrineau, aki Michaelt alakította a történetben, és aki a stábtagok közül elsőként fordult az egyik producerhez.

A producer azt válaszolta, hogy könnyű azonosulni Jackkel, Kate-tel és Sawyerrel. Utalva arra, hogy Perrineau, aki fekete, soha nem fog tetszeni a közönség többségének.

“Csak azt akartam, hogy menő epizódokat írjak egy menő sorozathoz, de ez lehetetlen volt abban a csapatban. Részben azért, mert nem szerették a színes bőrű karaktereiket. Amikor hazamész és egy órán át sírsz, mielőtt láthatnád a gyerekeidet, hogy levezesd a benned lévő stresszt, utána nem fogsz semmi jót írni” - mondta Monica Owusu-Breen, a 3. évad egyik írója.

Többen megerősítették, hogy ez a hozzáállás a vezetőség részéről, a helytelen megjegyzések és bántalmazások, valamint az etnikai hovatartozásra és a nemre vonatkozó megkülönböztetés egyszerűen túlment minden határon. 

“Fel akarom akasztani a legmagasabb fára” - idézték Carlton Cuse megjegyzését Mr. Eko karakterének kiírása kapcsán. Mindemellett Lindelof akkoriban láthatóan azt az álláspontot képviselte, hogy az az író, aki nem boldogtalan, az olyan író, akit valójában nem is érdekel a munkája.

Javier Grillo-Marxuach író a második évad után otthagyta a produkciót, egy névtelen forrás csupán ennyit fűzött hozzá: “A második évad vége után, a gratulációk után láttam, hogy néhányan már nem bírták ki, hogy ott legyenek. Szembesültek azzal, hogy Lindelofnak és Cuse-nak hatalmában állt indoklás nélkül bárkit felvenni és kirúgni. Éltek is ezzel.”

A könyvben szereplő interjúban maga Damon Lindelof eképpen látja a történteket: “Ez a teljes tapasztalatlanságomnak a mélypontja volt, hogy vezetőként, menedzserként olyan légkört teremtettem, amely veszélybe sodorta a kreativitást, miközben az lett volna a feladatom, hogy biztonságot teremtek. Kudarcot vallottam.”

Maga Cuse is egy közleméyben reagált: Mélységesen sajnálom, hogy bárkinek, aki részt vett a Lostban, hallania kellett ezeket. Érzéketlenek, helytelenek és sértőek.”

dráma | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi | thriller

Az Oceanic 815-ös járata egy trópusi szigetbe csapódik. A szerencsétlenséget 48-an élik túl, és bár nem szívlelik egymást, kénytelenek összefogni az életben maradásért.... több»