Renfield előzetes: Vérszívó Dracula lett Nicolas Cage-ből

Az Universal kiadta az első trailert a Nicolas Cage főszereplésével készülő Drakula-filmhez, a Renfieldhez. Időközben befutott a magyar szinkronos változat is.

Annak ellenére, hogy a film- (és vámpír-) rajongók kíváncsian várják, hogy Cage a készülő filmben Drakula gróf hangját és esztétikáját milyen sajátosan alakítja majd, az Oscar-díjas színész nem a legfontosabb karakter lesz. A film főszereplője ugyanis Nicholas Hoult, aki az erdélyi gróf jobbkezét, Renfieldet formálja meg.

Renfield odaadó szolgaként kezd, aki fokozatosan kiábrándul a Drakula rosszindulatú tetteiben való segédkezés közben. Amikor az Awkwafina által alakított közlekedési rendőrnőnek megakad rajta a szeme, a szerelem arra ösztönzi Renfieldet, hogy átértékelje életszemléletét és azt, hogy továbbra is hajlandó-e segíteni Drakulát.

Bram Stoker írásaiban Renfieldet egy elmegyógyintézet téveszmés rabjaként ábrázolta, aki élőlényeket eszik, mert azt hiszi, hogy a vérük halhatatlanná teszi őt. Stoker azonban végül kideríti, hogy ezek a furcsa cselekedetek annak a következményei, hogy Drakula agymosást végzett Renfielden.

A Renfield rendezője Chris McKay, aki korábban Lego Batman - A film és annak folytatását is irányította. A forgatókönyv a The Walking Dead képregény társalkotójának, Robert Kirkmannek az ötlete alapján készült, a forgatókönyv írója pedig nem más, mint a Rick és Morty írója, Ryan Ridley.

"Az teszi szuper szórakoztatóvá, hogy ez egy vígjáték" - mondta Cage a Variety-nek egy 2021 decemberi interjúban - "És amikor jól eltalálod ezt a hangnemet - vígjáték és horror -, mint az Egy amerikai farkasember Londonban esetében, az egy robbanás." 

Hoult a tervek szerint Robert Eggers Nosferatu című filmjében is feltűnik, amely az 1929-es film rebootja, ami nem hivatalosan Stoker 1897-es regényéből készült.

A Renfield 2023. április 13-án kerül a mozikba.

63 Renfield  (2023)

fantasy | horror | vígjáték

SkyShowtime (2023.11.19.)

Renfield (Nicholas Hoult) a nárcisztikus Drakula (Nicolas Cage) megkínzott segítője. Renfield mindig kénytelen megszerezni gazdája zsákmányát és végrehajtani a parancsát,... több»