56 Hellboy  (2019)

Az év egyik legjobban várt filmje, az új Hellboy a napokban debütált a mozikban, és úgy tűnik igencsak alulmúlta a kritikusok elvárásait.

Bár az előzetesek és a parádés szereposztás láttán a nézők többsége egy igencsak ütős filmet vártak. A vélemények egybehangzó többségében sokan Guillermo del Toro költői vizualitását és a képregények szerzőjének, Mike Mignola sziporkázó szövegvilágát hiányolták.

Be is futottak első kritikák a filmről, amelyekben sorra elverik a port az új Hellboyon, a Time Out szerzője, Phillip De Semlyen szerint a film két órás játékideje szinte végtelennek tűnik az egymásra halmozódó, zavaros és „zajos” képsorok, illetve jelenetek miatt.

„Az erőszak és a vulgarizmus helyettesíti Guillermo del Toro korábbi humorát és költészetét.”, írja Rafer Guzman, a Newsday kritikusa.

Az AV Club szerzője, Katie Rife szerint az apa-fia kapcsolat szentimentálisra sikeredett, mindennek abszurd megjelenítése sokkalta inkább a forgatókönyv és a rendezés közötti szakadékot tükrözi.

„A film gusztustalan, humortalan, és idétlenül megírt. Nem több egy iszamos A kaptár utóérzéstől.”, írja Johnny Oleksinski, a New York Post kritikusa.

Megdöbbentő tehát a Hellboy legfrissebb fogadtatása, a fentiekről pedig a hazai nézők maguk is meggyőződhetnek, a film ugyanis ma, április 11-én debütál a mozikban.