74 Shaft  (2019)

Tizenkilenc évvel a legutóbbi Shaft-film bemutatása után a Netflix és a New Line Cinema égisze alatt idén végre megérkezik a fergetegesnek ígérkező reboot/folytatás, melyhez befutott az első trailer.

Néhány nappal az első hivatalos poszter után máris itt a Shaft első előzetese, melyben Samuel L. Jacksont ismét John Shaft ikonikus szerepében láthatjuk majd.

A Shaft széria 1971-ben indult, de az akció vígjáték következő részére egészen 2000-ig kellett várniuk a rajongóknak. Tizenkilenc évvel később pedig végre elkészült a harmadik rész, mely egyúttal a széria rebootjának is tekinthető.  

A történet szerint a legifjabb Shaf-fiú, John egy MIT-diplomával rendelkező kiberbiztonsági szakember, azonban ahhoz, hogy felderítse legjobb barátja rejtélyes halálának körülményeit, a családjára, édesapjára és nagyapjára is szüksége lesz, akik minden tapasztalatukat és fortélyukat bevetik, hogy ép bőrrel ússzák meg a nyomozást.

A film rendezői székét a Pofázunk és végünk direktora, Tim Story foglalhatja el, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Samuel L. JacksonRichard RoundtreeMethod ManRegina HallAlexandra ShippLauren Vélez és Jessie Usher. A forgatókönyvet Kenya BarrisAlex Barnow és Ernest Tidyman írta.

A Shaft 2019. júniusában debütál a tengerentúlon limitált számú vásznon, azonban a világ többi országában kizárólag a Netflixen nézheti meg a nagyközönség.