Scorsese Jézusról szóló új filmje előtt nyugodtan megveheted majd a nagy kólát

A tavalyi év egyik legnagyobb filmes szenzációjának számító Megfojtott virágok után, Martin Scorsese máris a következő projektjén gondolkodik.

A Los Angeles Timesnak adott nemrégiben megjelent interjújában Scorsese elárult néhány apró részletet a projekttel kapcsolatban, amely Shūsaku Endō Jézus élete című kötetén alapul majd. A rendező már most leszögezte, hogy a Megfojtott virágok epikusnak számító 206 perces játékidejével szemben az új filmet meglehetősen tömörre, mindössze 80 percesre tervezi.

Scorsese saját elmondása szerint ezzel a filmmel főként az a célja, hogy a vallásos témákat emberközelibbé tegye, ugyanakkor nem szeretné lebontani azokat a negatív konnotációkat sem, amelyek a szervezett valláshoz kötődnek.

Ráadásul már a forgatókönyv is elkészült, amelyet Scorsese Kent Jones-szal közösen fejlesztettek. Bővebb információ egyelőre nem látott napvilágot a projekttel kapcsolatban, a közeljövőben várhatóan gyakrabban hallunk még az előkészületekről.

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»