Leonardo DiCaprio napjaink egyik legkeresettebb színészének számít, pályakezdőként azonban neki is szüksége volt némi hátszélre, amelyet annak idején maga Sharon Stone biztosított neki a Gyorsabb a halálnál kasztingja során.

A napokban jelent meg a színésznő önéletrajzi könyve, a Kétszer élni, mi lehet ennél szeb, amely hamarosan a magyar könyvesboltokban is kapható lesz. Sharon Stone rendkívül őszinte kötetében többek között arról is ír, miként is élte meg az áttörést, amely az Elemi ösztön hozott meg számára, ugyanakkor azt is megemlíti, miként miként zajlottak a már fentebb említett western előkészületei.

Stone elmondásai alapján már maga Sam Raimi szerződtetése sem ment épp zökkenőmentesen, az akkor szinte teljesen ismeretlennek számító Leonardo DiCaprio beválogatásáról hallani sem akart a stúdió.

A szereppel kapcsolatban annak idején rengeteg tinédzserkorú színészt meghallgattak, Stone szerint azonban DiCaprio volt az egyetlen, aki szóba jöhetett a szerep kapcsán. “Miért egy ismeretlen színészt, Sharon, miért akarod saját magadat lábon lőni ezzel?” - így emlékszek meg a színésznő a stúdió zsigeri reakciójáról. “Azt mondták, ha annyira akarom, hogy ő benne legyen a filmben, akkor fizessem ki a saját honoráriumomból. Így is lett” - írja Stone.