Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Gyorsabb a halálnál (1995)

The Quick and the Dead
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
17
Képek
1
Videók
Gyorsabb a halálnál

Galéria (17)

Sharon Stone
Gene Hackman
Leonardo DiCaprio
Sharon Stone
Sharon Stone
Russell Crowe
Sharon Stone
Sharon Stone
Sharon Stone
Russell Crowe
Leonardo DiCaprio
Gene Hackman
Gene Hackman
Sharon Stone
Gene Hackman
Leonardo DiCaprio
Russell Crowe
Sharon Stone
Sharon Stone
Leonardo DiCaprio

Videók (1)

 
Norbert93   2018. 10. 23.

legújabb vélemény

0

Nem a legkiválóbb western, de igen egyedi kis film. Az alapötlet egyszerű és kiváló, a színészek pedig mind ismert és nagy nevek. Di Caprio, mint "mindig" most sem kap happy end-et.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 09. 10.

0
Mint egy western...

Nem láttam még túl sok western filmet, de valahogy nem ragad magával az a világ, amiben az emberek bazári majomként lövöldöznek, hogy aztán egy pillanat alatt holtan essenek össze. Közben pedig a helyiek - mint egy gladiátor küzdelmet - tátott szájja... teljes kritika»

 
Berto49   2017. 07. 31.

0

Sam Raimi, aki a Pókember filmekkel nálam lenullázta magát ebben a westernben ritkán látható bőséggel merített (milyen eufemisztikus fogalmazás, mondjuk ki kereken: rengeteget lopott!) korábbi hasonló műfajú darabokból. Egy nagy különbség van, a korá... több»

 
dailyfilmsan   2018. 04. 23.

0

Érdekes megközelítése a vad nyugatnak. Kicsit túlzásba esett a film a törvényen kívüli dolgokkal. Nem voltak azért ennyire pisztolyhuszárok az akkori emberek tudtak lőni és csókolom. Ebben a filmben kapunk egy egész városra való rossz fiút és felmerü... több»

 
7ETEDIK   2018. 07. 18.

0

Raimi bizony még a western műfajához is értett, persze megspékelve egyedi eszköztárával: zoomolások minden mennyiségben, lehetetlen kameraszögek, szem mutogatása közelről, brutalitás művészien ábrázolva. Persze itt van még Gene Hackman, aki élete tal... több»

 
Adepto   2016. 02. 04.

0

Hiába készült el több, mint 20 éve a film, most is szórakoztatónak találom. Annak ellenére, hogy elég könnyen kikövetkeztethető a történet lefolyása (legalábbis nagyrészt), tartogat meglepetéseket és a színészi játék igazán emlékezetesnek mondható, f... több»

 
Kandurbaba   2016. 01. 27.

0

Annak ellenére hogy több mint 20 éves a film, ma is egy időtálló klasszikus, ami bármikor újranézhető. Profi színészekkel teli, izgalmas, igényes western!

A film összbevétele 18 636 537 dollár volt (imdb.com).

 

Sharon Stone a forgatás után megvásárolta a lovat (Magic), amellyel dolgozott a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sam Raimi nem volt elégedett a film eredetileg tervezett zárójelenetével, ezért a stúdió ajánlott neki egy írót, Joss Whedon személyében, aki átírta a film végét Raimi javaslatai alapján.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hírek szerint Sharon Stone kapott egy hosszú listát a szóba jöhető rendezőkről. Stone visszaküldte a listát, amelyen egyetlen név maradt: Sam Raimi, aki elsősorban A sötétség serege című filmjével lopta be magát a színésznő szívébe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A jegypénztàrak adatai szerint 18.6 millió dollàr bevételt generàlt a Gyorsabb a halàlnàl.

(Bogi87)
 

35 millió dollàros költsögvetéssel készült el a film.

(Bogi87)