Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
61

Gyorsabb a halálnál (1995)

The Quick and the Dead
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
17
Képek
1
Videók
Gyorsabb a halálnál
Sharon Stone
Gene Hackman
Leonardo DiCaprio
Sharon Stone
Sharon Stone
Russell Crowe
Sharon Stone
Sharon Stone
Sharon Stone
Russell Crowe
Leonardo DiCaprio
Gene Hackman
Gene Hackman
Sharon Stone
Gene Hackman
Leonardo DiCaprio
Russell Crowe
Sharon Stone
Sharon Stone
Leonardo DiCaprio
 
Norbert93   2018. 10. 23.

legújabb vélemény

Nem a legkiválóbb western, de igen egyedi kis film. Az alapötlet egyszerű és kiváló, a színészek pedig mind ismert és nagy nevek. Di Caprio, mint "mindig" most sem kap happy end-et.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 09. 10.

Mint egy western...

Nem láttam még túl sok western filmet, de valahogy nem ragad magával az a világ, amiben az emberek bazári majomként lövöldöznek, hogy aztán egy pillanat alatt holtan essenek össze. Közben pedig a helyiek - mint egy gladiátor küzdelmet - tátott szájjal figyelik, hogy mi történik. Legtöbben azért, mert ez az egyetlen "szórakozás" a kisvárosban, míg mások azt várják, hogy elsőként tudják lerángatni a hulláról a drágának tűnő övcsatot vagy kihúzni az aranyfogait. A Gyorsabb a halálnál esetében mondjuk a helyieket a lövő párbaj által nyújtott alantas élvezetek mellett egy magasztosabb cél is mozgatja, nevezetesen, hogy a zsarnokoskodó és kegyetlen "polgármestert", Herodot eltegyék láb alól. Ennek... több»


 
dailyfilmsan   2018. 04. 23.

Érdekes megközelítése a vad nyugatnak. Kicsit túlzásba esett a film a törvényen kívüli dolgokkal. Nem voltak azért ennyire pisztolyhuszárok az akkori emberek tudtak lőni és csókolom. Ebben a filmben kapunk egy egész városra való rossz fiút és felmerül a kérdés bennem komoly senki nem lovagolt el a szomszéd nagyvárosba hogy kérjen egy Marsalt. Simán kilehetett volna űzni a városból a rossz fiúkat. nekem kicsit olyan mintha kifigurázná a film a pisztolyhősök korát. Egy görbe tükör mutat képet. Emellett a film túltolja kicsit az efekteket. Gondolok itt a triplaszaltóra amit egy fejlövés idézett elő. Számomra kifejezetten zavaró volt.

 
Berto49   2017. 07. 31.

Sam Raimi, aki a Pókember filmekkel nálam lenullázta magát ebben a westernben ritkán látható bőséggel merített (milyen eufemisztikus fogalmazás, mondjuk ki kereken: rengeteget lopott!) korábbi hasonló műfajú darabokból. Egy nagy különbség van, a korábbi történtekért bosszúálló figura: egy nő, Sharon Stone személyében. Ez a nemcsere sem igazán újdonság, hiszen a filmtörténet ismer kiválóan alakító vadnyugati hősnőket, például Julie Christie, Claudia Cardinale. Hiába a mondhatni sztárparádé (Hackman, az Amerikában ezzel a filmmel debütáló Russell Crowe. az akkor még kölyökképű Leo, akinek a gázsiját Stone állta) a film alig éri el a közepes szintjét. Ítéletemben biztos, hogy közrejátszik a westernek iránt érzett határozott ellenszenvem is. Elnézést a műfaj kedvelőitől, de ugyanúgy nem szeretem, ahogy az. úgynevezett romantikus komédiákat, mert ezekből is 12 egy tucat.

 
HETEDIK   2018. 07. 18.

Raimi bizony még a western műfajához is értett, persze megspékelve egyedi eszköztárával: zoomolások minden mennyiségben, lehetetlen kameraszögek, szem mutogatása közelről, brutalitás művészien ábrázolva. Persze itt van még Gene Hackman, aki élete talán legjobb alakítását produkálja, neki mindig ezek a rohadék szerepek álltak a legjobban, kedvenc jelenetem mikor elintézi a néger bérgyilkost és nyomatékosítja a lakosság számára, ki is az úr a háznál....még Stone kisasszony sem volt idegesítő, pedig az nagy szó. Raimi egyik klasszikusa.

A film összbevétele 18 636 537 dollár volt (imdb.com).

 

Sharon Stone a forgatás után megvásárolta a lovat (Magic), amellyel dolgozott a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sam Raimi nem volt elégedett a film eredetileg tervezett zárójelenetével, ezért a stúdió ajánlott neki egy írót, Joss Whedon személyében, aki átírta a film végét Raimi javaslatai alapján.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hírek szerint Sharon Stone kapott egy hosszú listát a szóba jöhető rendezőkről. Stone visszaküldte a listát, amelyen egyetlen név maradt: Sam Raimi, aki elsősorban A sötétség serege című filmjével lopta be magát a színésznő szívébe.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.