A Halálos iramban 10, a Universal nagyszabású franchise-ának legújabb része világszerte 320 millió dollárt hozott. Ezzel az év második legnagyobb globális nyitóhétvégéjét tudhatja magáénak egy másik Universal-film, a Super Mario Bros.: A film ($377 millió) után.

Az akció-kaland-saga Észak-Amerikában egyre kevesebb bevételt hozott. A nyitóhétvégi jegyeladásokat tekintve a 10. fejezet, a 2021-es Halálos iramban 9 mögött landolt, amely 70 millió dollárral indult. És ez akkor történt, amikor a covid korlátozások miatt a moziknak csak 80 százaléka volt nyitva, és a nézők még nem tértek vissza.

A covid előtti Fast részek sokkal nagyobb sikerrel indultak, köztük a 2017-es Halálos iramban 8 (98 millió dolláros debütálás), a 2015-ös Halálos iramban 7 (148 millió dolláros széria-bemutató) és a 2013-as Halálos iramban 6. (97 millió dolláros debütálás).

A megabüdzséjű franchise azonban megőrizte csillogását a globális jegypénztáraknál, főként a nemzetközi közönségnek köszönhetően. Minden egyes új résznél a tengerentúli jegyeladások a globális bevétel 75 százalékát tették ki. A Fast X-nek folytatnia kell ezt a tendenciát, mivel a film az eddigi legdrágább alkotás, amely 340 millió dollárba került.

"Micsoda óriási globális debütálás ennek a hihetetlen, egyedülálló franchise-nak" - mondta Jim Orr, a Universal hazai forgalmazásért felelős elnöke - "A közönség felpörgött, hogy újra a mozikban láthatja szeretett családját a látványos akciókkal és a családi témákkal, amelyek világszerte nagy sikert érnek el."

A nemzetközi jegypénztáraknál a Fast X 84 piacon, köztük Kínában (78 millió dollár), Mexikóban (16 millió dollár), Franciaországban (9,6 millió dollár) és Brazíliában (9,6 millió dollár) 251,39 millió dolláros bevételt ért el.

"A külföldi [bevételek] a sorozat erőssége" - mondja David A. Gross, aki a Franchise Entertainment Research nevű filmes tanácsadó céget vezeti. - "Ezeket a jófiúk a rosszfiúk elleni történeteket a világon mindenhol megértik. Ez kiváló üzlet a műfaj számára, kiemelkedő nemzetközi vonzerővel".

A Louis Leterrier által rendezett Fast X a Vin Diesel által alakított Dom Torettot és csapatát követi, akik egy újabb halálos ellenféllel szállnak szembe. Ennek során számos halált és a gravitációt megvető mutatványban vesznek részt. A kritikusok és a közönség vegyesen nyilatkozott a filmről, amely B+ CinemaScore pontszámot kapott, és 54 százalékos a Rotten Tomatoes-on. Segít azonban, hogy nincs sok közvetlen konkurencia a láthatáron, kivéve a Sony Pókember - A pókverzumon át című filmjét, amely júniusban kerül bemutatásra.