A Jason Momoa főszereplésével és James Wan rendezésében készült Aquaman és az elveszett királyság visszafogott kezdéssel, 80 millió dollárral nyitott a nemzetközi piacon, ami a 40 milliós Észak-amerikai bevétellel együtt globálisan 120 millió dolláros összbevételt eredményezett.

Ez a kezdés nem számít túlságosan fényesnek, különösen a film 205 millió dolláros költségvetés mellett. A folytatás teljesítménye egy szinten van más, a közelmúltban alulteljesítő szuperhősfilmekkel, mint a Flash – A Villám, a Marvelek és A Hangya és a Darázs: Kvantumánia. Persze a visszafogott szereplésben az is nyilvánvalóan szerepet játszott, hogy ez a DCEU utolsó filmje James Gunn és Peter Safran teljes rebootja előtt.

Összehasonlításképp, az Aquaman 2018-ban hatalmas sikert aratott, nemzetközileg 816 millió dollárt, globálisan pedig 1,14 milliárd dollárt keresett. A folytatás azonban a kulcsfontosságú piacon, Kínában alulteljesített, mindössze 30 millió dollárt keresett a hétvégén. Ez meredek visszaesés az eredeti sikeréhez képest az országban.

Eközben a Timothée Chalamet főszereplésével készült Wonka két hét után átlépte a 250 millió dolláros bevételt világszerte, és a 100 millió dolláros költségvetéséhez képest jól teljesített.

Az Aquaman 2 már a hazai mozikban is nézhető.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az óceán ritkán nyugodt! Ezért soha nem pihenhet meg az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta tett már kísérletet Aquaman, a világ tengereinek urának (Jason... több»