Az utóbbi hónapokban számtalanszor merült fel, hogy vajon Quentin Tarantino tényleg felhagy-e a rendezéssel, és hogy vajon valóban elkészülhet-e a hosszú ideje rebesgetett korhatáros Star Trek-filmje.

Tarantino már évekkel ezelőtt szemet vetett a Star Trek univerzumára, de vajon valóban ez lenne az utolsó mozija? A direktor egész pályája során azt hangoztatta, hogy 10 filmet szeretne rendezi, a hamarosan debütáló Volt egyszer egy Hollywood pedig már a kilencedik a sorban.

A CinemaBlend újságírója most egyenesen Tarantinonak tette fel a kérdést, hogy végérvényesen lezárja a pletykákat. A rendező viccelődve azzal kezdte a válaszát, hogy a Star Trek nem számít, az valami egészen különálló lenne az eddigi pályájától, de hozzátette, hogy valóban tíz filmet ígért, és ha így áll a helyzet, tényleg ez lesz az utolsó. Persze kérdőjelek továbbra is vannak, így azt most még nem tudta megerősíteni, hogy biztosan elkészül-e a film. Akárhogy is legyen, ha ez nem jön össze, biztosan van még ötlete egy utolsó nagy dobásra.

Hogy mennyi az esélye annak, hogy valóban szabad kezet kapjon a Star Trek univerzumában, nem könnyű kérdés. Az mindenesetre tény, hogy az ötlettel felkereste J.J. Abrams producert, a Paramount pedig az ötletek alapján Mark L. Smith-szel (A visszatérő) íratta meg a végleges forgatókönyvet. Ezt azonban még Tarantinonak is jóvá kell hagynia, ami az eddig hírek alapján egyelőre nem történt meg.

A rendező új filmje, a Volt egyszer egy Hollywood augusztus 15-től látható a hazai mozikban.