Nagyon úgy tűnik, hogy az MGM a továbbiakban már nem rendelkezik a Tomb Raider megfilmesítési jogaival, így az is kérdésessé vált, hogy a jövőben Alicia Vikander visszatérhet-e még Lara Croft szerepében.

A jogokat a Graham King vezette GK Films vásárolja meg, bár azt is fontos kiemelni, hogy jelenleg éles licit folyik ezzel kapcsolatban. A Deadline magazin értesülése szerint pedig a következő Tomb Raider produkció élére új főszereplőt keresnek majd.

Angelina Jolie 2001-ben a Lara Croft: Tomb Raiderrel indította útjára a filmes franchise-t, amely két évvel később folytatást is kapott Az élet bölcsője címmel. A Roar Uthaug rendezésében készült 2018-as Tomb Raider, amelyben már Vikander vitte a főszerepet  274,7 millió dollár bevételt hozott a konyhára, így már 2019-ben hallani lehetett arról, hogy gőzerővel zajlanak a folytatás előkészületei.

Az MGM stúdiót májusban 8,5 milliárd vásárolta fel az Amazon, így vélhetően további változásokra számíthatunk a stúdió háza táján.

75 Tomb Raider  (2018)

akció | fantasy | kaland | thriller

Hét évvel édesapja eltűnése után a 21 éves Lara úgy döntött, hogy nem veszi át a család nemzetközi cégének irányítását, helyette inkább biciklis futárként dolgozik... több»