Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
72%

Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Lara Croft: Tomb Raider
Filmadatlap
 
34
Szereplők
11
Vélemények
43
Képek
2
Videók
 
Artemisia   2020. 05. 12.

legújabb vélemény

Lara akcióba lendül

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: 2001-ben látványtechnika tekintetében nagyobbat szólhatott, mint ma, és a női akcióhősök is ritkábbak voltak, ráadásul a Tomb Raider első filmes adaptációja, így nem meglepő, hogy olyan szívélyes fog... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 23.

Nagyon imádom. Kicsit olyan, mint egy Indiana Jones film női főszereplővel. Angelina Jolie nagyon jól elviszi a hátán az egész filmet. Sokkal jobb vele, mint a tavalyi filmben. Az gyalázatosan gyenge volt sajnos, pedig sokat vártam tőle. A zene és a környezet, a látvány is mind-mind gyönyörű és izgalmas ebben a filmben.


 
Sodanth   2015. 10. 24.

Pop-corn mozi az igényesebb korból

Elfogult leszek, mert én akkor voltam gyerek, amikor a Mortal Combat, a Dragon ball és a Tomb Raider volt a király. Bezony kevés értékelhető videójáték adaptáció létezik, a Tomb Raider sem a legjobb, de értékelhetőbb és szórakoztatóbb az átlagnál. Az... teljes kritika»

 
Karolyka   2016. 07. 26.

Angelina Jolie nagy példakép számomra kitartásban és erőben ezért nagyon örültem, hogy ebben a filmben ő szerepel, őt választották ki a főszerepre. Klasszikus film. A játékkal is nagyon sokat játszottam régen. A történet néhol kicsit lassú de izgalmas a végkifejlet.

 
szune40   2015. 06. 18.

Nem volt valami hatalmas film. Leginkább Angelina Jolie köré próbálták építeni a sztorit. Értem én, hogy kell bele meg minden de lehetett volna egy kissé erősebb is a sztori.

 
pqrs   2016. 02. 07.

Az a helyzet, hogy nem vagyok játékrajongó, így kevésbé tudom értékelni ezt a filmet. A színészgárda remek, a megvalósítás látványos, de nem az esetem ez a film... Persze megértem, hogy van, akinek tetszik.

 
Kate Rainbow   2016. 04. 17.

Imádtam. Nagyon jó volt már a játék maga is, és nagyon jól megoldották filmbe is. Angelina tökéletesen alakította Larát. Izgalmas, mozgalmas, és baromi látványos volt mindkét része. Totál magával ragadott.

A film összbevétele 274 703 340 dollár volt (imdb.com).

 

Angelina Jolie a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A legtöbb bevételt hozó akciófilm női főszereplővel.

(kázsé)
 

A film során Lara senkit nem öl vagy sebesít meg lőfegyverrel.

(kázsé)
 

A filmet a Pinewood Studios-ban vették fel, ahol a James Bond filmek is készülnek.

(kázsé)
 

A jelenetet, mikor Lara a Land Roverrel keresztül hajt a dzsungelen, számtalanszor újra kellett venni, mert különböző állatok - kígyók és hasonlók - folyton bepotyogtak a nyitott tetőn keresztül. Angelina Jolie halálra volt rémülve.

(kázsé)
 

Lara Croft brit, Alex West amerikai. A Lara Croftot alakító Angelina Jolie amerikai, a Westet játszó Daniel Craig brit.

(kázsé)
 

Lara apját Angelina Jolie valódi apja, Jon Voight alakítja.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.