TOP10: Ez az új epikus sci-fi a legnépszerűbb most a magyar nézők körében (4. hét, 2024)

Általánosságban elmondható, hogy a hazai filmrajongók érdeklődése egész jól tükrözi, milyen újdonságok debütálnak egyik vagy másik streaming platformon, esetleg a mozikban. De mindig vannak olyan filmek is, amelyek hosszú távon az érdeklődés középpontjában tudnak maradni. Ez a mögöttünk hagyott héten is így volt, hiszen a legtöbbet látogatott filmes adatlapjaink tízes toplistáján hetek óta állandó vendég a Semmelweis, de a prímet ezúttal Az Alkotó vitte el, amely épp most került be a Disney+ kínálatába.

A sci-fi a mozikban is tarolt, mostantól viszont otthon is bárki megnézhet a Disney+-on. Erre voltak a legtöbben kíváncsiak olvasóink közül. Mögötte a 60 perc című új akciófilm lett a második, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára Jason Statham és Jeremy Irons párosa állhat fel A méhész mozival.

A legtöbbet keresett adatlapok között továbbá ott szerepel még az új romantikus vígjáték, az Imádlak utálni, illetve az aktuális mozis horror, az Éjszakai merülés is. A filmrajongók továbbra sem tudnak betelni a Megfojtott virágokkal, de még mindig sokan kíváncsiak a Légi csibészekre is. A Semmelweis is jól tartja magát, hetek óta rendszeres tagja a toplistának. Amelyre most ott van Samuel L. Jackson és Uma Thurman új akció-vígjátéka, a Gyilkos a galériában is. De a Wonka is odafért még a tízedik helyre.

#10

81 Wonka  (2023)

(18) (8)

családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Mozikban | HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A  méltán klasszikusnak mondható Charlie és a csokigyár előzményfilmje, amelyet Tim Burton 2005-ben filmesített meg Roald Dahl brit író azonos című gyermekkönyve alapján, és... több»

Willy Wonka igazi legenda. De még a legendák is voltak fiatalok.Csak egészen másképpen, mint bármelyik másik ember. Végre lehull a lepel a csokik mágusa, az édességek géniusza, a legkülönlegesebb, legízesebb, legfurább csokigyáros, Willy Wonka életének nagy titkáról: arról, hogy ő is volt gyerek. Aztán fiatalember. Bejárta a világot, út közben egy egész kicsit meglopott egy társai közt igen nyúlánknak számító umpa-lumpát, őrült csokikat talált fel, és még őrültebb álmokat hajkurászott: arra vágyott, hogy a világjárás véget érjen, ő letelepedjen, és megnyithassa bűvös-bájos-ízes-mágikus csokiboltját. De a szülővárosában sajnos már működik egy csokigyáros trió, amely a legkeserűbb módszerektől sem riad vissza, ha a csokibirodalmát kell megvédenie. Wonka azonban a bajban, a rabságban vagy akár egy gőzmosodában is megőrzi ötletekből kifogyhatatlan jó kedvét, és készen áll rá, hogy bebizonyítsa: a legjobb dolgok az életben egy nagy álommal kezdődnek, és annak, aki elég szerencsés hozzá, hogy Willy Wonka közelében éljen, azzal bármi megtörténhet. Minimum. Varázslat és zene, őrült kavarodás és nagy érzelmek, fantasztikus humor és szívmelengető móka – ez árad Wonkából és a róla szóló filmből. Még nézhető a mozikban.
#9

akció | krimi | thriller | vígjáték

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Egy bérgyilkos, a főnöke és egy műkereskedő története. Egy pénzmosási tervnek köszönhetően a bérgyilkos véletlenül egyik napról a másikra avantgárd szenzációvá válik,... több»

Egy bérgyilkos, a főnöke és egy műkereskedő története. Egy pénzmosási tervnek köszönhetően a bérgyilkos véletlenül egyik napról a másikra avantgárd szenzációvá válik, ami arra kényszeríti, hogy kijátssza a művészvilágot az alvilág ellen. Már nézhető az HBO Maxon.
#8

76 Semmelweis  (2023)

(32) (3)

dráma | romantikus | történelmi

Mozikban | Netflix

Történetünk 1847-ben játszódik a forradalom kitörése előtt, ezt a korszakot a reformtörekvések és számos küzdelem határozza meg, nincs ez másként egy bécsi szülészeti... több»

A láthatatlan gyilkos története 1847-ben, a forradalmat megelőző hangulatban kezdődik, a kort a reakció és a reformerek közötti küzdelem határozza meg… a bécsi szülészeti klinikán is. Az ifjú Semmelweis Ignác tanársegéd egyszerre veszi fel a harcot a szülő nők láthatatlan gyilkosával és a konzervatív főnökei vaskalapos nézeteivel. Megszállottan kutat a gyermekágyi lázat kiváltó rejtélyes kórokozó után, amelyben segíti őt egy fiatal osztrák nővér. Az izgalmas nyomozás egyre közelebb hozza őket egymáshoz. A szenzációs felismerés azonban még nem jelent végső győzelmet: Semmelweisnek le kell győznie főnökei ellenállását is. Még nézhető a mozikban.
#7

55 Légi csibészek  (2024)

(13)

akció | krimi | vígjáték

Netflix

Egy mestertolvajt és volt barátját ismerhetjük meg, akik összefognak, hogy aranyrudakat lopjanak 100 millió dollár értékben, amelyeket egy 777-es utasszállító járaton... több»

Egy csapata mestertolvajt azzal bíz meg az Interpol, hogy lopják el egy hírhedt terrorista 500 millió dollár értékű aranyát. Csakhogy azt egy repülőről kell meglovasítani. Az elsőre lehetetlennek tűnő küldetés rengeteg előkészület után kezdetét veszi, de természetesen jön pár nem várt fordulat. Már nézhető a Netflixen.
#6

72 Megfojtott virágok  (2023)

(31) (5)

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Mozikban | Apple TV+

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete aranyra pályáznak, mindenekelőtt a befolyásos farmer, William Hale és az unokaöccse, Ernest Burkhart, aki az osage Mollie felesége. A törzs tagjai között egyre több haláleset történik, amelyek a jelek szerint az olajfúrási jogokkal függnek össze. Egy teljesen új rendőri egység, az FBI nagyszabású nyomozást indít. Tom White, az egykori Texas Ranger és a törvény régi vágású embere vezeti a nyomozást, és a korrupció és a gyilkosságok darázsfészkébe nyúl. Már nézhető az AppleTV+-on.
#5

55 Éjszakai merülés  (2024)

(15) (4)

horror | thriller

Telekom TVGO

Nincs futkosás és ugrálás, az ügyeletes úszómester pedig nincs szolgálatban. Az Atomic Monster és a Blumhouse és a nagysikerű M3GAN alkotói legújabb természetfeletti... több»

Egy degeneratív betegség korai visszavonulásra kényszeríti, és új házba költözik aggódó feleségével, Eve-vel, tinédzser lányával, Izzyvel és kisfiával, Elliottal. Ray titokban abban reménykedik, hogy visszatérhet a profi ligába, és meggyőzi Eve-et, hogy a kertben lévő, csillogó vízű úszómedence jó buli lesz a gyerekeknek, neki pedig jó fizikoterápia. Ám a ház múltjának sötét titka egy baljós erőt szabadít rájuk, ami a kikerülhetetlen borzalmak mélyére húzza az egész családot… Már nézhető a mozikban.
#4

67 Imádlak utálni  (2023)

(24) (5)

romantikus | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO

A csodálatos első randi után Bea és Ben tüzes vonzalma jéghideggé válik – egészen addig, amíg váratlanul újra össze nem találkoznak egy ausztráliai esküvőn. Így hát azt... több»

Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyűlölik egymást. Van ilyen. Bea és Ben biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvő Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell. Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörű tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenőjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnőtt, felelősségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat. Már nézhető a mozikban.
#3

72 A méhész  (2024)

(35) (3)

akció | thriller

Első pillantásra úgy tűnik, hogy Clay teljesen a méhészkedésnek szentelte magát. De amikor a szomszédjától egy telefonos csalás során minden megtakarítását elveszik, majd a... több»

Első pillantásra úgy tűnik, hogy Clay teljesen a méhészkedésnek szentelte magát. De amikor a szomszédjától egy telefonos csalás során minden megtakarítását elveszik, majd a hölgy végső elkeseredésében öngyilkos lesz, a méheinek háttérbe kell szorulnia. Mert Clay most már csak a bosszúra koncentrál. Még akkor is, ha egyesével kell minden érintettel leszámolnia, addig nem is áll le, amíg el nem pusztítja a csalásokért felelős teljes szervezetet. A bosszúhadjárat során azonban hamarosan rájön, hogy a csalók sokkal hatalmasabbak, mint azt kezdetben gondolta. Ám ellenfeleinek is hamarosan fájdalmasan meg kell tanulniuk, hogy nem egy egyszerű méhésszel, hanem egy titokzatos szervezet egykori különleges ügynökével, a Méhészekkel van dolguk... Már nézhető a mozikban.
#2

68 60 perc  (2024)

(9)

akció | dráma | sportfilm

Netflix

Octaviónak csak egy órája van arra, hogy eljöjjön a lánya születésnapjára, különben örökre elveszítheti a lány felügyeleti jogát. De hogy elérje célját, lemondja egyik... több»

Octaviónak csak egy órája van arra, hogy eljöjjön a lánya születésnapjára, különben örökre elveszítheti a lány felügyeleti jogát. De hogy elérje célját, lemondja egyik meccsét, ami mindenféle kétes alak nemtetszését váltja ki. A kíméletlen versenyfutás az idővel hamarosan tűrőképessége végére kergeti a fiatal apát. Már nézhető a Netflixen.
#1

61 Az Alkotó  (2023)

(36) (6)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»

A jövőben háború dúl az emberek és a mesterséges intelligencia seregei között. Joshuát, a harcedzett, korábban a különleges erőknél szolgált ügynököt felesége eltűnése emészti, amikor azt a feladatot kapja, hogy derítse fel és ölje meg az Alkotót. Az Alkotó egy rejtőzködő, fejlett építész-MI, aminek újonnan kreált fegyvere képes lenne véget vetni a háborúnak – és az egész emberiség létezésének. Joshua válogatott csapatával az ellenséges vonalak mögé indul, az MI-uralta terület sötét mélyére… ahol felfedezi, hogy a világpusztító fegyver, amit meg kell semmisítenie, valójában egy gyermek formáját öltött mesterséges intelligencia. Már nézhető a Disney+-on.