Total Recall - Az emlékmás: Schwarzenegger gyakorlatilag megvette a főszerepet

Valószínűleg sokan vannak, akit szeretnék elfelejteni a 2012-es Emlékmást, de még többen azok, akik máig jó szívvel tekintetnek vissza az eredeti, 1990-es  Arnold Schwarzenegger és Sharon Stone-féle adaptációra, mely kivívta a helyét a modern sci-fi klasszikusok között. A színész mindent elkövetett, hogy megkapja a szerepet, egyesek talán azt is mondanák, hogy már-már megszállottan viselkedett, de ez is kellett ahhoz, hogy ma, közel harminc évvel a premier után is legyen okunk beszélni a Paul Verhoeven rendezésében bemutatott Total Recall - Az emlékmásról.  

Azok, akik olvasták a Total Recall - Az emlékmásalapjául szolgáló Philip K. Dick történetet, elsőre valószínűleg nem egy Schwarzenegger alkatú karaktert képzeltek el Quaidként. És ezzel nem voltak egyedül.  Dino DeLaurentiis producer szerint például a színész túl férfias volt ehhez a szerephez, és ezért nem is támogatta a szerződtetését.

Csakhogy ekkor már képbe került Schwarzenegger neve, aki nem akarta kicsúszni hagyni a szerepet a kezei közül. Amikor pedig kiderült, hogy DeLaurentiis produkciós cége csőbe ment, megtette a megfelelő lépéseket. Felkereste a Carolco Pictures-t, melynek az égisze alatt készült el nem sokkal korábban a színész Vörös zsaru című filmje, és meggyőzte őket arról, hogy vegyék meg az Emlékmás megfilmesítési jogait.

Schwarzenegger sikerrel járt, a Carolco pedig annyira adott a szavára, hogy rá bízták a rendező kiválasztását. Mivel a színész nagy rajongója volt a Robotzsarunak, ezért nem is volt kérdéses a számára, hogy Paul Verhoevenre adja a voksát, de mindezek mellett a kreatív munkálatokat, a forgatókönyvet és a forgalmazást is felügyelte. A gyenge nézői fogadtatás után például még arról is meg tudta győzni a produkciós céget, hogy áldozzanak még többet a marketingre, hogy mindenkihez eljusson a film híre. A sci-fi végül impozáns összeget, 260 millió felett keresett globálisan, Schwarzenegger pedig elégedetten dőlhetett hátra: a film anyagi és kritikai siker lett, ebből a sikerből pedig alaposan kivette a részét.

akció | sci-fi | thriller

A titkosügynököt, Doug Quaidet egy különleges eljárásnak vetik alá, mely folyamán kitörlik emlékeit, azonban a férfi beleszeret az ítéletet végrehjató nőbe. Quaid gyanakodni... több»