A 2018-as Aquaman tagadhatatlanul sikeres volt a DC számára.

Több mint egymilliárd dollárt kaszált a pénztáraknál, vadabb, szokatlanabb oldalát mutatta be az addig sokkal sötétebb tónusú képregényvilágnak. Úgy tűnt, a folytatással sincs gond, és James Wan is visszatért a rendezői székbe.

Bármilyen hullámvölgyek is voltak a második Aquaman-film megalkotása során, ezek nem tántorították el Want attól, hogy fontolóra vegye egy újabb rész rendezésének lehetőségét:

"Még nem rendeztem harmadik filmet [sorozatban], ezért nyitott lennék egy újabb Aquamanre, ha ugyanazt a szabadságot kapnám, mint az első kettőnél" - mondta - "Nem vagyok benne biztos, hogy [Gunn és Safran] milyen irányba haladnak, szóval ki tudja? Megtanultam, hogy soha ne mondd, hogy soha."

Nos, ha James Wan pozitív, talán mi is azok lehetünk, de lássuk, mit tudunk egyelőre a várva-várt második kaland körüli kusza helyzetről.

A gyártás kezdete óta az Aquaman és az elveszett királyság sok mindenen ment keresztül. A világjárvány okozta késések, a Warner Bros átalakítása – amelynek során James Gunn és Peter Safran vette át a DC Studios irányítását – és még sok más is hozzájárult a filmmel kapcsolatos pletykák örvényléséhez, beleértve a stúdiók beavatkozását és az elhúzódó újraforgatási munkálatokat is.

„Meg kellett tanulnom, hogy jobban zen legyek a körülöttem lévő "zajok"[nehézségek] kezelésében” – mondja James Wan az Empire-nek az exkluzív Aquaman-es címlapsztorija részeként - „Elég zárkózott vagyok. Nem lépek be a közösségi médiába és nem veszekedek, de nehéz, mert ez a narratíva megjelent, ami nem a valóság. A "zajokról" szórakoztató írni, és nehézségek is vannak, de az emberek nem tudják az igazságot.”

Lehetséges, hogy a DC-nél változás történt a vezetésben, de Wan azt a benyomást kelti, hogy biztonságban érezte magát a folytatásról alkotott elképzelésének megvalósításában, valamint abban, hogy megtartsa azt az epikus, különc hangot, amelyet Arthur Curry első kiruccanása során kialakított.

„Nézd, én együttműködő filmes vagyok – szívesen fogadom az emberek gondolatait és véleményét” – mondja Wan - „Végül azonban úgy érzem, többet bizonyítottam.”

Ami az újraforgatásokat illeti, Wan azzal érvel, hogy azok megfeleltek annak, amit egy olyan nagyszabású filmtől elvártak, mint az Aquaman második része.

„Valószínűleg hét-nyolc napot töltöttünk velük, ami semmi egy ekkora filmnél. Csak széthúzták a napokat, mert olyan nehéz visszaszerezni a színészeket, miután befejezték az első forgatási fázist.”

És ezek az extra napok, emlékeztet minket Wan, mindig valami újat és izgalmasat szülhetnek: „Egy teljes franchise-t építettem fel újraforgatásból!” – mondja, utalva a rendkívül sikeres Az apáca franchise-ra, amelynek kísérteties sztárja a Démonok között 2. utolsó pillanatban készült további jelentek forgatása alatt született.

„Nem vagyok az a fajta ember, aki azt mondja: „Ennek a filmnek pontosan úgy kell sikerülnie, ahogyan terveztem az első napon. A művészet soha nem lesz organikus, ha be van zárva ebbe a mentalitásba.”

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az óceán ritkán nyugodt! Ezért soha nem pihenhet meg az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta tett már kísérletet Aquaman, a világ tengereinek urának (Jason... több»