Továbbra is élen A szürke 50, jól nyitott a Liza, Reese Witherspoon méltatlanul leszerepeltA kép forrása: facebook.com/lizaarokatunder

Megőrizte első helyét A szürke ötven árnyalata, harmadik helyen nyitott az Amerikai mesterlövész, a Liza, a rókatündér az előkelő hatodik helyet szerezte meg a hétvégi bevételi listán.

Ezen a héten sem talált legyőzőre az E.L. James nemzetközi bestsellerén alapuló A szürke ötven árnyalata. A filmre 61 ezren összesen 81 millió forint értékben váltottak jegyet. A film eddig csak hazánkban 398 millió forintot kaszált. A maga 52 ezer nézőjével megőrizte a második helyet a Spongyabob: Ki a vízből!, melynek nézőszáma múlt héthez képest alig 4 ezerrel esett vissza. A népszerű animációs sorozat második filmes adaptációja mögött jócskán lemaradva, 26 ezer eladott mozijeggyel végzett a 6 Oscarra jelölt, de ebből mindössze egy kategóriában győzedelmeskedő Amerikai mesterlövész.

Kimondottan jól szerepelt a kritikusok körében is népszerű Liza, a rókatündér, mely a hétvége folyamán 11 ezer nézőt csábított a mozikba. A premierfilmek közül a Kéjlak a hetedik, a Reese Witherspoon nevével fémjelzett Vadon csak a tízedik helyen végzett. Nem fért fel a legmagasabb bevételű filmek hétvégi toplistájára a A fekete ruhás nő 2: A halál angyala, melyre mindössze 3360-an váltottak jegyet.

Múlt héthez képest Észak-Amerikában sem történt változás a dobogós helyezettek körében. A szürke ötven árnyalata újabb 23 milliót szerzett, melynek köszönhetően összbevételei átlépték a 400 millió dollárt. A második a Kingsman: A titkos szolgálat, a harmadik a Spongyabob: Ki a vízből!. A Kevin Costner főszereplésével készült dráma, a Terepfutás a negyedik helyet szerezte meg, melyet alig lemaradva Bella Thorne komédiája, a The DUFF követ.