Közösség

Vélemény:

 

79 Terepfutás

(2015)

Terepfutás

 
harzol   2017.02.22 22:46
0

Ezzel a magyar névvel, hogy "Terepfutás" egy kicsit más filmet vártam. Mondjuk szép tájakon, a terepfutás szépségét legalább megvillantó alkotást.
Ehhez képest a film a mezeifutásról szólt. Oké, futás-futás, de aki benne van a témában az tudja mekkora a különbség.
Sajnos önmagában a futás/mezeifutás vonalon sem volt valami erős a film. Többek közt a főszereplőnek olyan alkata volt, amilyen egyetlen akár csak középszintű futónak sincs. (Nem a dagi gyerekre gondolok, hanem a legjobbra.)
A többiek közt volt valódi futóalkat, persze gondolom a színészek kiválasztásánál az egyéb kvalitások számítottak inkább.
Ráadásul még csak azt sem mondhatjuk, hogy nagy sportolókról szólt volna a film. Nem lebecsülni akarom őket, szép az, amit a film alapjául szolgáló srácok elértek, de ez kb. az országos mezeifutó diákolimia szintje. (ott állami, tehát csak Kalifornia szintjén járunk)

Ettől függetlenül, ha a sport vonaltól kicsit elvonatkoztatunk, akkor a film nem rossz. Sőt, helyenként már jó. Még mondanivalója is van, szépen bemutatja, hogy a sport úgy általában út lehet a kiemelkedéshez.

Szóval csak annyi, hogy nem igazán a futás/sport oldaláról kell megközelíteni és akkor egy kellemes filmet kapunk, amit megéri megnézni.