2021.04.18 16:41 Yosihiro Olvasottság: <100x
3

Wick 2.

Ez a rész sajnos már nem érte el az első rész színvonalát, mivel az érzelmek kimaradtak, és maradt a mindent elsöprő videojáték effektus, hogy mennyi embert kell megölnöd ahhoz, hogy teljesítsd a szintet. Szóval kicsit csalódtam is, meg nem is. A látvány igen, az nem csökken, hanem még találtam pozitív dolgokat is, de a történetben már vannak olyan részek, melyeknél gyengül a mozi.

Igazából egy autó-motoros üldözéstől indulunk, ami nem sikerült rosszul mint bevezetés. Aztán kapunk egy új impulzust a múltból és egy felrobbantott otthont. Majd egy küldetést, amiben hősünket minden jóval felszerelik, és a végkifejletet, amit csak úgy jellemeznék, nehéz meghalni, és mindenki összeesküdik ellenem.

Wick 2.

Összességében a forgatókönyv gyengébb, a rendezés jó. A színészek hozzák a formát, az új szereplők ugyan nem alakítanak nagyot, de színesebbé teszik a filmet. A hangi és képi effektek jók, ezekben nem csalódtam. Így az összhatást értékelve sajnos azt kell mondjam, ez csak egy erősen közepes produkció lett. Többet nem tudok adni, mert olyan célt nem találtam a filmben, mint pl. romantika, még a bosszú is elhalványul, inkább azt helyezték előtérbe, hogy egy szervezeten belüli szabályokat megsértve hogyan maradhatunk életben, és ezt csak bizonyos dolgok elérésével tudjuk megtenni, le kell győznünk az ellenfeleinket.

Szóval igen, ez már egy szoftveres játékhoz kezd hasonlítani. Ezektől függetlenül ismét nagy hangsúlyt fektettek a képi színvilágra, valamint a hangra és a zenei aláfestésre, ami szerintem jól sikerült. A harci jelentek is látványosak lettek. A fegyverrel való gyilkolás meg igen hatásos képi jelenetekkel szögezi a mozinézőt a filmvászon elé, de ezekből hiányzik az igazi érzelem, az igazi cél.

Persze ez csak film és egy jó történet, de mégis, ha nézem, valami üresség fog el. Nem tudok belekapaszkodni abba, hogy egy ember megöl százat, és miért is... Ez ugyan lehet, látványos, de nem takar akkora egészet, ami miatt a filmet jobb értékelésre tudnám emelni. Remélem, a 3. részben már valami olyan célért küzd majd hősünk, aminek lesz "értelme".

Igazából az akciót szeretőknek egy csemege, hiszen abban nincs hiány. Aki a romantikus filmeket szereti, az ne nézze meg! :) Ha összevetném az első résszel, akkor azt tudom mondani, az első részben volt tartalom, adott a film olyan érzelmi hullámot, ami miatt érdemes volt nézni egy tragédia és bosszú révén. Remélem, a harmadik rész jobb lesz. Üdv, Yosi

akció | krimi | thriller

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost... több»

3