2023.10.16 12:59 JRD Olvasottság: <100x
1

Nem érdekelt addig, míg nem tudtam, ki rendezte... és csakis Besson miatt 3,5*...

...maga a cím egyáltalán nem fogott meg, hogy tévét kapcsolgatva egyszer csak belepottyantam egy érdekesnek tűnő filmbe, ahol egy alakváltó lény igyekezett egy kissé nagyképű és kisfiús arcú fiatalembernek segíteni. Olvastam, hogy Besson rendezte, és leragadtam a látványnál és néhány humormorzsánál. Aztán megnéztem újra, de már az elejétől. Szinkronnal és eredeti nyelven is.

Bármennyire is jó a sztori, bármennyire is látványos, a főszereplők nem voltak tehetségük teljességében. Miközben néztem, eszembe jutott, hogy olyan sok filmmel párhuzamot tudok vonni. Van benne egy csipetnyi Star Wars, egy kis ötödik elem, egy falatnyi Avatar... stb. Hogy megért-e 180 millió dollárt? Nem gondolom, de ha valakinek ez egy gyerekkori álma, ki vagyok én, hogy rácsapjak a kezére, hogy ennyiből ne, kisfiam!

Nem érdekelt addig, míg nem tudtam, ki rendezte... és csakis Besson miatt 3,5*...

Mikor megnéztem a filmet és kellemesen, de nem feledhetően elszórakoztam rajta, utánanéztem a címnek. Számomra kiderült, hogy a Valerian és az ezer bolygó városa egy echte francia képregény, mely 1967 és 2010 között jelent meg folyamatosan újabb és újabb történetekkel.

Azonban egy képregényt élőszereplőkkel újraéleszteni mindig kockázatos dolog, és azt kell hogy mondjam, nem igazán jött össze. Számtalan jobb választás is lehetett volna a két főszerepre, valami miatt mégis Delevingne és Dehaan mellett tették le a voksukat. Keresgélhettek volna még.

Egy azonban majdnem biztos: A Valerian és az ezer bolygó városa képregény tagadhatatlanul hatott sok-sok szuperprodukcióra. Az ötödik elem, a Star Wars stb... mind-mind mutat olyan jeleneteket, melyeket előtte már megrajzoltak a képregénysorozatban.

Egy biztos, miután megnéztem a filmet, megszerzem a képregényt is. Most már nagyon kíváncsi vagyok, hány filmre volt jótékony hatással ez a képregényfolyam! Látványban teljesen ott van.

A nyitójelenetet egyébként diákokkal csinálta végig Besson. Ők voltak a színészek, az operatőrök, a világosítók... stb. Besson elmondása szerint hiába magyarázta el a stábnak a nyitójelenet lényegét, azok nem értették, így 120 diák mellett döntött, akikkel kábé 3 hét alatt megcsinálta a teljes nyitást.

Egyszer simán megnézhető. Szórakoztató és látványos, ez nem is vitás.

De ne hallgass rám! Nézd meg, és majd eldöntöd magad!

Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A 28. században Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) különleges ügynökök az emberi területek rendfenntartásával vannak megbízva. A védelmi miniszter a kis... több»

1