Közösség

Vélemény:

 

74 Gantz: O

(2016)

Gantz: O

 
JRD   2023.10.16 11:06
0

A GANTZ egy japán anime sorozat, melyet nem kisebb személy, mint Hiroya Oku írt és rajzolt. Műfaját tekintve akció-thriller-horror. Ennek „folytatása” ez a film, melyet Yasushi Kawamura és Keiichi Sato rendezett.
Ez a történet folytatásként, de különálló történetként is megállja a helyét. Látványban pazar. Aprólékos kidolgozottság jellemzi. Valamint vér és fantázia. Gyakran felróható a rajzfilmeknek, animéknek stb. hibaként, hogyha már horror/thriller a stílus, nem igazán tudja visszaadni azt a félelmet, amit sokan elvárnak egy ilyen történettől. Nos, ha nem is rágjuk a küszöböt a félelemtől, azért hatásos a sok halál, a vér és a különböző szörnyekkel vívott harc, közelharc.
Minden meglehetősen élethű. Egyvalamit azonban még a legélethűbb animáció sem képes visszaadni. Még egy imádat korát élő MI sem. Az pedig az a bizonyos szem. Lehet bármilyen fantasztikus egy produkció, ha a szemben nem látható a lélek. Életre kelthetnek bármit, az az apró szikra, mi élettel tölt meg minden embert és állatot, az nem látható. Erre még egyetlen technika sem képes... és remélem, nem is lesz soha.)
Mégis ez a sztori jó. Mondom ezt úgy, hogy eddig halvány lila pitypangom sem volt arról, hogy van egy anime sorozat. Egy viszont tuti. Megnézem az összeset, mert ezt nézve felkeltette a kíváncsiságomat a történet és a benne rejlő lehetőségek.
A történetben a tét nem kicsi. Olyan emberek kapnak lehetőséget az életre, akik a közelmúltban már meghaltak. Azonban GANTZ, a szuperintelligens szuperszámítógép visszahozza őket az életbe, és ezzel kezdetét veszi egy véres játék. A „posztumusz” játékosok feladata, hogy a változó helyeken felbukkanó szörnyeket levadásszák, és akinek sikerül a legnagyobb szörnyet egy etapban leteríteni, az választhat 3 „kívánság” közül. Hogy a főszereplők, illetve a főhős milyen fejlődésen megy keresztül, hogy a hirtelen jött szörnyűségek hogyan kovácsolják össze őket, vagy éppen hogyan változtatja meg jellemüket, mindenképp érdemes a figyelemre. És persze nem utolsósorban pörgős, hatásos és látványos az egész.
Érdemes megnézni. Simán szórakozásnak vagy filmes estének tökéletesen megfelel, ha valami akciósabbat akarunk nézni. Jómagam, aki csak pár animét nézett eddig meg, ez mindenképpen egy kellemes csalódás volt. Ám ne hallgass rám! Nézd meg, és majd eldöntöd magad!
Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!