2022.12.28 20:10 Zsolt Szabó Nézhetetlen Olvasottság: 107x
1

Vívódás

A szereplőgárda impozáns, ha lehet ezt mondani. Winston Duke alakításáért megérte végig szenvedni eme filmet, de más miatt nem igazán. Hozzá kell tennem, hogy én nem vagyok művészfilmekért rajongó, meg szoktam őket nézni, de nem az én világom, ahogy ez most is bebizonyosodott. Ezért is vagyok ilyenkor gondban, mert nézem azt, hogy az emberek többségének miért jön be, miért is szeretik.

Ugyanott lyukadok ki, hogy nem találom erre a választ. Így inkább nem becsmérlem eme alkotást se, mert igen, az ilyen filmekben a színészi játék kiemelkedő, ahogy ez a filmnél is igaz. Zazie Beetz és Bill Skarsgard a mellékszerepekben nagyon jókat alakítanak, ahogy Benedict Wong is. A történetről csak annyit, hogy Will (Winston Duke) egy távoli előőrsben tölti napjait, miközben élőben nézi a nézőpontot (POV) a tévében az emberek életéről, amíg az egyik alany meghal, üresedést hagyva egy új földi életre.

Vívódás

Hamarosan több jelölt – meg nem született lelkek – érkezik Willhez, hogy átessenek az alkalmassági vizsgálatokon, és a feledés elé néznek, amikor alkalmatlannak ítélik őket. Will azonban hamarosan szembesül saját egzisztenciális kihívásával a szabad szellemű Emma (Zazie Beetz) formájában, aki nem olyan, mint a többiek, és arra kényszeríti őt, hogy megforduljon, és számoljon saját viharos múltjával. Váratlan erőtől fűtve egy merész, új utat fedez fel saját életében. Különben a film a 2020-as Sundance filmfesztiválon debütált, ami nem kis szó, mint tudjuk, az a művészfilmek Mekkája, és ott díjat is besöpört, így elismert alkotásnak számít a független filmes körökben. Odson Oda író-rendező első egész estés játékfilmje volt ez az alkotás, így mondhatjuk, hogy sikeresen debütált ő is. Nézzétek végig és alkossatok Ti is véleményt róla! Ha már nem vagyok egy művészlelkületű.

dráma | fantasy

Will rendkívüli foglalkozással büszkélkedhet. Ő dönt ugyanis arról, hogy egy kilenc napon át tartó folyamat után mely lélek is válik méltóvá arra, hogy emberré válhasson. A... több»

1