64% 123 szavazat

2067 - Időhurok

2067
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
30
Szereplők (30)
8
Képek (8)
3
Videók (3)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

Vélemények (8)

 
2023.06.25 bajkaizoltan

legújabb vélemény

Nem jöttem rá, mit akar mondani a film.

0
 
2021.05.13 Emmersson

Nem popcorn sci-fi

Tudtam, hogy nem akció-sci-fit látok majd. Ennek kifejezetten örültem. Jobban szeretem, ha van mondanivaló és/vagy történet, de legalább elgondolkodtat a film. Kevés szereplős, néhány helyszínes "kamaradarab", szinte már színpadra kívánkozik. :)

1
 
2021.05.11 Eastern79

Fapados sci-fi

"Az ausztrálok bunkók, és folyton sört vedelnek" – ezt a patinás idézetet valamikor egy filmben hallottam, és őszintén szólva amilyen ronda, és amilyen bazi nagy pókok élnek a kenguruk földjén, én minimum vodkát vedelnék, ebben az esetben viszont legalább nem lenne erőm bunkónak lenni. Szó mi szó, az ausztrálok tényleg furák, ez a film is az lett, és igazából nem tudom, hogy mit is akartak tulajdonképpen. Ugyanis az effektek egyáltalán nem rosszak, azonban nem tudtam szabadulni a tévésorozat feelingtől, annyira érződött a beállításokon, hogy ezek stúdiófelvételek. A párbeszédek sem túl acélosak, a jelmezek pedig... furák. Deborah Mailman például egyszerre próbál a végzet asszonya és a világot megmentő cégóriás "háziasszonya" lenni, és a futurisztikusan csinosnak szánt, ám eltúlzott ruhákban kicsit gagyi hatást kelt. A főszereplő egyáltalán nem szimpatikus, és valahogy az egész emlékeztet egy régi tévésorozatra, amely a Jövőből jött lány címmel futott. A látvány ott is megvolt, csak hát az összes többi olyan gyenge volt, mint Alana transzduktora, ami tulajdonképpen egy 150 forintos műanyag hajráf volt egy ráragasztott műkristállyal. Olcsó vásári mutatvány lett, pedig az előzetes többet sejtetett. Kár érte.

0
 
2021.12.27 drg0602

Nem rossz történet, sőt egyenesen tetszett, mert van mondanivalója. A látványvilága elfogatható. Viszont a színészek, hát nem tudom. Az valamiért nem tetszett! Ezek helyett a színészek helyett lehettek volna mások is. A főszereplő egyenesen nem te... Több

0
 
2020.10.13 Tanovszky

Nézhető

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az emberiség oxigénhiányban szenved. Építenek egy időgépet, amin kapnak egy üzenetet a 400 évvel a jövőből, hogy név szerint kit küldjenek át. Egy fiatal srácot küldenek, akinek a feladata, hogy megtalálja és elhozza a gyógymódot az oxigénhiányra az emberiségnek. Ahhoz képest, hogy milyen alacsony költségvetésű filmnek tűnik, meglepően kidolgozott. Nem kell nagy durranásra és nagy megfejtésekre számítani, de azért egyszer nézhető.

0
 
2021.01.15 János Antal

Egyszer nézhető

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem mondanám rossznak, de azért nem voltam annyira odáig érte. A főszereplővel nem nagyon tudtam azonosulni, egy folyton rinyáló, nyámnyila kisgyerek, aki kockára teszi az egész emberiség jövőjét (Na jó, persze bejön. Bár kétlem, hogy pár, a haldokló világba visszaküldött növény megmentené, és főleg megváltoztatná az embereket). Egyébként a sztori tetszett, a látványvilág rendben volt. Egy jó közepes.

0
 
2021.05.30 Ywerd

Elgondolkodtató sci-fi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azzal kezdem, hogy a tartalmakban hibásan írják, a főhős nem alagútban/vasútnál dolgozik, hanem annak a kutatólaboratóriumnak az atomreaktorában, ahol az apja kutató volt. Ami a történtet szempontjából releváns. Az "időhurok" kifejezés is félrevezet, mert emiatt a klasszikus "Idétlen időkig" egyik feldolgozására számítottam. Ezzel szemben a sztori az időutazás paradoxonjával foglalkozik inkább. Az már az első képkockából lejött, hogy "low budget" filmről van szó ismeretlen színészekkel és CGI mentesen. A film lassan halad előre, nincs akció, törés-zúzás, high-tech kütyüzés, és legfőképp szuper-főhőse nincs, mégis valahogy a képernyő előtt tartott. A fejemben már összeállt nagyjából a befejezés a felénél, azután örömmel konstatáltam, hogy nem a kiszámítható, amerikai stílusú véget láttam. Nem olyan film, amit többször újranéznék, de örülök, hogy egyszer megtettem.

0
 
2020.11.07 Jude

Átlagos, gyenge

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Screen Australia intróját meglátva megörültem, hogy a jelenetek kidolgozása és a díszlet nem lesz gagyi. Hát ebben nem tévedtem. A színészi teljesítmény nem kimagasló, de átlagosnak elmegy. De maga a történet lapos, nagyon el van nyújtva, és a befejezés is pocsék, odahány a srác egy marék "zöldet", ami megmenti a világot. A történetet nézve elég paradoxon, ugyanis nincs levegő, és hogy azok az odahányt növények hogy tudnak kifejlődni, az talány...

0