83% 51 szavazat
A döntés éjszakája

A döntés éjszakája

Night Moves
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
16
Szereplők (16)
14
Képek (14)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Harry Moseby, az egykori amerikaifutball-játékos magándetektívként keresi a kenyerét. Legújabb megbízatása szokványos eltűnési ügynek tűnik. Megbízója a korosodó hollywoodi színésznő, aki annak köszönhette a főszerepeket és a sikereit, hogy az egyik stúdió vezetőjéhez ment feleségül. A hölgy azt szeretné, ha visszahozná a mostohalányát, aki valószínűleg Floridába szökött. Harry elutazik délre, hogy előkerítse a lányt. Ám rá kell döbbennie, hogy az ügy bonyolultabb, mint gondolta. A szálak egyre messzebbre vezetnek.

Rendező: Arthur Penn
Író: Alan Sharp
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1975.03.01.
Gene Hackman
Gene Hackman
Gene Hackman
Melanie Griffith
Gene Hackman
Gene Hackman
Kenneth Mars
Gene Hackman
Gene Hackman
Gene Hackman
Susan Clark
Gene Hackman
Gene Hackman
Gene Hackman
Gene Hackman
 
2016.02.19 pepetherock

legújabb vélemény

Nagyon nehezen indult be a film szerintem, sok türelem kell hozzá, megvan a maga lassú, kimért tempója. De ez az átgondolt építkezés egy nagyon ütős végkifejlethez vezet.

0
 
2015.05.23 Stiff

Egy nagyon komor neo-noir a hatvanas évekről. Igazából már elve érdekes, hogy a hetvenes években ennyire jó meglátásokkal teli filmet tudtak készíteni róla. Szerintem nagyon ütős, Gene Hackman legalábbis nagyon odateszi magát a szerepében.

0
 

A filmben nyújtott alakítás James Woods és Melanie Griffith korai szerepeinek egyike. Szerző: rbernadett

#1
 

A sakkjátszma, amire a film címe épül, egy valódi sakkjátszma volt. A játszma K. Emmrich (fehér) és Bruno Moritz (fekete) között zajlott és Németországban játszották 1922-ben. Szerző: rbernadett

#2
 

Paula azt meséli Harrynek, hogy az első fiú, aki megérintette a mellét, azt Billy Dannreuthernek hívták, ami Humphrey Bogart karakterének a neve az Afrika kincse (1953) című filmben. Szerző: rbernadett

#3