Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Brazilok


(Brazilok)
Brazilok

Tartalom

Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret.
De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval (Nagy Dániel Viktor), mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal (Bánki Gergő) életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak.
És mert a faluból elszármazott, titokzatos milliomos éppen ebben az évben dönt úgy, hogy szülőhelye legjobb focistáit kiutaztatja magához Brazíliába, hirtelen megemelkednek a tétek, és felkavarodnak a falu addig nyugodt hétköznapjai.
De kell még néhány nagy szerelem, még nagyobb tömegverekedés, váratlan házkutatás, rejtélyes rablóbanda, kigyulladó vasutas és merdzsón érkező cigányvajda, hogy kiderüljön, ki és hova utazik végül… és akkor talán még Gáspár Laci is megérkezik. (InterCom)
(ps)
 
2017. 07. 24. 11:35 

A film is bebizonyította, hogy igenis tudunk jó filmeket csinálni. Kell egy jó ötlet és egy lelkes csapat. A filmben számos amatőr színész szerepelt, de ez fel se tűnik.

 
2017. 07. 19. 20:51 

Egészen jó kis magyar film lett, tökéletes társadalom paródiának is felfoghatjuk. A poénok is nagyon hozzá járnak a sikerhez, na mag kis hazánk tehetségei is.

 
2017. 05. 18. 08:25 

Teljesen rendben volt a film, én nagyon élveztem. A története szórakoztató, szereposztása bevállalós.

Dobó Kata
Dobó Kata
Schell Judit
 

A filmet a nógrád-megyei Acsán forgatták.

(indingo)
 

A Brazilokban számos amatőr roma színész is feltűnik.

(hp)
 

Gáspár Laci önmagát alakítja a filmben.

(hp)
Movieaddicts: Brazilok
A Brazilok kiemelkedik az utóbbi évek magyar vígjátékainak mezőnyéből, könnyed, de ezzel egy időben okosan adagolja a drámai helyzeteket és nem mellesleg reflektál az előítéletekkel teli társadalmunkra. 8/10
Kultúrpart: LEHET EGY FILM CSAK AZÉRT FONTOS, MERT JÓT AKAR?
Itt egy film, amelyik minden hibájával együtt sem hazudik. Csak megengedően álmodozik. S szereti az embereket, akikről mesél. Az összeset. Azt is, akinek csinálta a filmet. Azt mondja a Brazilok, hogy a rohadt életbe, hát próbáljuk már egymást szeretni, emberek! Legalább próbálkozzunk. Mondhatná persze úgy is, hogy egy jó film legyen a vége. De bárhogy is mondja, csak ezt mondja. S ezért én, 2017-ben, Magyarországon, a Brazilokat csak szeretni tudom. Megengedem magamnak ezt a luxust.
Revizor: MIT ÉR A CIGÁNY, HA SZTEREOTIP?
A Brazilok című új magyar film a nyomort romantikussá színezi, a diszkriminációt a futballpályán tereli biztonságos mederbe. A magyar valóságra nyomokban sem hasonlít, de egy kedves, egyszerű kis mese, amin lehet nevetni is. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.