87% 368 szavazat
Egyszer volt az ember

Egyszer volt az ember

Once Upon a Time... Man
Filmadatlap
10
Vélemények (10)
14
Szereplők (14)
1
Képek (1)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

Sorozat áttekintés

1. évad (1978) - 26 epizód

FILMINFÓ

Az Egyszer volt... az ember (franciául: Il était une fois… l'homme) színes, francia televíziós rajzfilmsorozat, amelyet Albert Barillé írt és rendezett és 1978-ban készült. Az Egyszer volt... sorozatok legelső szériája, amely bemutatja az emberiség történetét, a Földön megjelenő élet első formáitól kezdve egészen napjainkig. A nézőknek kalandos időutazásban lesz része, amelyből elődeink tapasztalatai alapján megérthetjük jelenünket is. Minden részeben ugyanazokkal a szereplőkkel találkozhatunk és végigkövethetjük mi jellemezte az életüket illetve hogyan vették fel a harcot az adott korszakok problémáival. A rajzfilm főcímdala J.S. Bach d-moll toccata és fuga című alkotásának egy részlete.

Rendező: Albert Barillé
Forgatókönyvíró: Albert Barillé
Ország: Japán, Svédország, Franciaország, Kanada, Spanyolország, Hollandia, Svájc, Norvégia, Belgium, Olaszország
Premier: 1978.04.01.
 
2019.08.25 Ms. Akárki

legújabb vélemény

Tökéletes rajzfilmsorozat. Izgalmas időutazás melyet gyerek és felnőtt egyaránt élvez. Igazán tanulságos és látványos ahogy felépítették. Kisebb gyerkőcökkel is izgalmas lehet megnézetni. Megmozgatja az agytekervényeket:)

0
 
2019.01.21 indingo

Igazi minőségi tanulós mese, ahol úgy okosodik a gyerek, hogy észre sem veszi.

0
 
2017.12.13 Yosihiro

Remek francia rajzfilm sorozat ami egyben oktató tanítófilmnek is megfelel. Mikor elsőnek láttam nagyon élveztem.

0
 
2017.08.21 Deku

Nem igazán emlékszem melyik tévé csatornán láttam ezt a sorozatot de nekem nagyon tetszett annak ellenére, hogy nem csúcs grafikás a dolog. Viszont tanulságos.

0
 
2018.12.19 harnas1207

Nagyon szerettem a sorozat első verzióit ami a történelemről szólt. Volt utána már találmányos és művészetes is, de azok gyengébbek voltak. Utólag visszaemlékezve talán elég durván ferdítettek ezt azt a sztorikba, de hiszem, hogy sok mindent lehetett tanulni belőle.

0