Játssz Philips tévéért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Agymanók


(Inside Out)
Agymanók

Tartalom

A serdülőkor általában nem egyszerű, és ezt kénytelen megtapasztalni Riley is. Amikor édesapja új munkát kap San Franciscóban, a lányon vegyes érzelmek lesznek úrrá, köztük az undor, a harag, a szomorúság és a félelem. Az érzelmeket megszemélyesítő Agymanók a lány fejében élnek, azonban nem sokkal a költözés után odabent kitör a káosz. Riley megpróbál pozitív maradni, és meglátni a városban az új élet lehetőségét, de ez nem megy könnyedén...
(hp)
2016. 05. 27. 17:25 

Abszolút megérdemelte a legjobb animáció Oscar díját.

2016. 10. 16. 15:21 

Az elmúlt évek egyik legjobban összerakott, legjobb alapötlettel rendelkező animációs filmje. Az egyetemen hallgattam olyan órákat, amelyeken pont ezeket az inger-válasz reakciókat tanulmányoztuk és a film nézése közben végig hallottam a tanárnő hangját a fejemben. Nyilván azzal is tisztában vagyok, hogy a valóságban ezek a folyamatok nem ilyen egyszerűséggel zajlanak le és valószínűleg nincsenek agymanók a fejünkben, akik irányítják az érzéseinket, de miért is ne lehetne így elképzelni ezeket a mindannyiunkkal megtörténő folyamatokat, például, hogy hova kerülnek az elfeledett emlékek a fejünkben. Egy gyerek így sokkal jobban megérti, mi zajlik a saját szervezetében, amikor dühös vagy amikor éppen derűs. Egy felnőttnek pedig egyszerűen jól esik egy ilyen kedves történet, ami színes, szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató és nagyon-nagyon-nagyon jól ki van találva.

2016. 01. 15. 23:59 

Unalmas, erőltetett, kiszámítható és több eleme más filmekből átvett (lopott). elpocsékolt másfél óra volt, amit a megtekintésére szántam. Mindig legyünk derűsek, fogadjuk el a változást, bla bla meg még az összes tanmese, okosság, közhely, életigazság és minden egyéb, mait ki lehet találni "pozitív" nézőpontból! Szerintem rettenetesen gyenge, főleg gyerekeknek nem való! :(

Sok buktatója van, de mindenki csak derű derűlátásától és a színes kavalkádtól bódul el semmitérő 3d-ben, miközben közel sem tökéletes a film! Szórakozni nem lehet rajta, azt meg, hogy minőségi, néha sírós és egyben tanulságos mese lenne enyhén szólva túlzás!

Sokadik film a Pixar gyárából a Disney forgalmazásában, amivel sokat akarnak mondani, de keveset adnak. Épp ellenkezőleg, mert a nép bekajál mindent, így ezt is. Mikor lesz képes Hollywood valami "eredeti" létrehozására? Soha.

Számomra még mindig a "Wall-E" számít a(z egyik) legjobb (Pixar) animációs rajzfilmnek! :) Nagyjából azóta nem tudott értékelhetőt és minőségit készíteni a Disney/Pixar páros! :/

 

Derű neve eredetileg Optimizmus lett volna, ám ezt később megváltoztatták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Michael Giacchino ötödik alkalommal komponált zenét Pixar-filmhez (korábban A hihetetlen családnak, a L'ecsónak, a Fel!-nek és a Verdák 2-nek is ő írta a zenéjét).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Agymanók a negyedik Pixar-film (A hihetetlen család, a Fel! és a Merida, a bátor után), amely korhatár besorolást kapott.

(ArpiHajdu és Réci)
Kultúrpart: Adnak az érzésnek
Pixarék az évtized egyik legcsodálatosabb animációs filmjével ismét megtalálták azt a kreatív utat, amely a szívhez vezet.
Filmtekercs: Elég agyas kaland?
Az Agymanók nem tudta beváltani az ígéretes trailer támasztotta elvárásokat – nem lett több, mint egy bájos mesefilm, miközben lehetett volna akár az új Fel! is.
Smoking Barrels: Agymanók
Változatos, izgalmas, helyenként nagyon vicces, és általánosságban elmondható, hogy semmi máshoz sem fogható. Kötelező néznivaló, nemtől és kortól függetlenül. Alighanem meg is van a jövő évi Oscar-díjas animációs film.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.