A Lightyear (2022) tavalyi csalódása után a rajongók nagy érdeklődéssel fogadták a Walt Disney Company és a Pixar Animation Studios közös filmjét, az Elemit. A film mától a Telekom FilmPremieren is elérhető.

Element City, ahol a tűz, a víz, a föld és a levegő elemei együtt élnek, egymásra talál a víz (Wade Ripple) és a tűz (Ember Lumen). A páros szó szerinti ellentéte egymásnak, de, ahogy mondani szokták, az ellentétek vonzzák egymást.

A filmet Peter Sohn rendezte, aki korábban dolgozott A hihetetlen család (2004),  a L’ecsó (2007), a WALL-E (2008) és az Agymanók (2015) című animációs alkotásokban is. 

A történet bemutatja Element City-t, egy színes várost, ahol az "elemek nem keveredhetnek". Ember (eredeti hangja: Leah Lewis) soha nem hagyta el a Tűzvárost, mert félt attól, hogy apja (szó szerint) megfőzi őt. De mindez megváltozik, amikor megismerkedik Wade-del (eredeti hangja: Mamoudou Athie), aki meginvitálja őt egy igazi elemek közti kalandra. Megismerjük Clodot (eredeti hangja: Mason Wertheimer), egy fiatal föld elemet, és Gale-t (eredeti hangja: Wendi McLendon-Covey), aki, ahogy a neve is sugallja, levegő elem.

Szeptember végéig az Egyesült Államokban és Kanadában az Elemi összesen 154,4 millió dollár árbevételt hozott, a globális bevételét 489,5 millió dollárra becslik.

A Rotten Tomatoes weboldalán az 256 kritikus értékelésének 74%-a pozitív, átlagos értékeléssel 6,4/10. Az oldal összegzése a következőképpen hangzik: "Az Elemi talán nem a legjobb Pixar film, de továbbra is egy szilárd történet, amely lenyűgöz vizuális stílusával." A Metacritic, amely súlyozott átlagot használ, a filmnek 58 pontot adott a 100-ból, 45 kritika alapján, amely "vegyes vagy átlagos" értékelést jelent.

Ha szíbesen megnéznád a filmet, és rendelkezel előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a mafab oldalán, a “Hol nézheted” szekció alatti Telekom TV GO gombra kattintani.

80 Elemi  (2023)

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Element Cityben számos, a négy elem – víz, föld, levegő és tűz – egyikéből származó lény él együtt. A fürge eszű tűzlány, Ember Lumen (Parázs) és a laza vízfiú,... több»