Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Barry Seal - A beszállító


(American Made )

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel.
Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle Medellín kartell szállítója lett, és fegyvert és drogot csempészett a repülőin, majd váratlanul beszervezte a CIA, és az amerikai történelem egyik legnagyobb titkos akcióját hajtotta végre.
A filmet Doug Liman (A holnap határa, A Bourne-rejtély, Mr. és Mrs. Smith) rendezte.  (UIP Media)

(hp)
 
2017. 09. 07. 18:16 

Tom Cruise utóbbi filmjei (M.I. 5, Jack Reacher 2, Múmia) már hagynak némi kívánni valót maguk után, úgy hogy külön nagy öröm számomra, hogy egy ilyen szintű, pörgős, humoros (mégis drámai) megtörtént esetet feldolgozó filmben láthatom. Annyira lubickol a szerepébe Cruise, hogy lényegében a filmet teljes mértékben elvitte a hátán. Nagyon jól szórakoztam, egy visszafogottabb ,,Wall Street farkasa" szerű sztori, ami sok műfajt rejt magában... sikeresen!!!

 
2017. 09. 03. 21:57 

Domnhall Gleeson és Tom Cruise játéka szerintem egyszerűen zseniális. Bár Cruise-tól nem igazán vártam mást, lényegében a megszokott karakterét hozza, ugyanakkor Gleeson nagyon szokatlan volt a szerepében. A történet nekem egyszerűen nem volt érdekes, túlságosan is azt a fülledt, mediterrán hangulatú akciózást hozza, amit már elég sokszor láttam. Összességében jól szórakoztam, de kissé felejthető.

 
2017. 09. 02. 20:54 

Mindent megkaptam a filmtől, amit vártam. Annyi akciójelenetet zsúfoltak bele, hogy még egy lélegzetvételnyi időt sem hagyott a film, ennek ellenére pedig még mindig sikerült morális tartalommal megtölteni a történetet. Szuper film!

Tom Cruise
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Mason
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Domhnall Gleeson
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Wright
Tom Cruise
Tom Cruise
Sarah Mason
Tom Cruise
Tom Cruise
Doug Liman
Doug Liman
Mauricio Mejia
Alejandro Edda
Tom Cruise
 

A stábnak egy szörnyű tragédiával is meg kellett birkóznia a forgatás során. Történt ugyanis, hogy 2015. szeptember 11-én a kaszkadőr pilóta, Alan D. Purwin és venezuelai társa, Carlo Berl gépe viharba került, és lezuhant Medellín közelében. Mindketten életüket vesztették. A szerencsétlenségnek egy túlélője volt, Jimmy Lee Garland, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Tíz perccel a végzetes becsapódás előtt Tom Cruise ugyanazon az útvonalon haladt végig egy helikopterben.

(hp)
 

A Barry Seal - A beszállító szkriptje 2014-ben szerepelt a legjobb nem megfilmesített forgatókönyvek hollywoodi feketelistáján.

(hp)
 

Tom Cruise forgatott Medellínben és más kolumbiai helyszíneken is, ahol a Barry Seal valóban megfordult, amikor a Medellín kartellnek dolgozott.

(hp)
Filmsomnia.hu - Barry Seal - A beszállító
A Barry Seal: A beszállító egy ízig-vérig szórakoztató két órás hullámvasút, ami megtörtént események egészen abszurd sorozatát dolgozza fel, a főszerepben egy olyan „hőssel“, aki furcsamód annak ellenére igazán kedvelhető, hogy gyakorlatilag csak és kizárólag morálisan megkérdőjelezhető dolgokat tesz a teljes játékidő alatt. 85/100
Movieaddicts: Barry Seal - A beszállító
Izgalmas, humoros, retro, és az alapja egy igaz történet. Ezt nehéz elrontani. Remek tempóban építkező film, ami betekintést ad azokba a nem is olyan szép időkbe, amikor az USA még mindenféle diktátorokkal barátkozott. És mi az amerikaiak előtt egy hónappal már láthatjuk, hála a forgalmazónak!
7,5/10
Smoking Barrels: Barry Seal - A beszállító
Igazából a Barry Seal pontosan olyan film, amilyet az ember vár tőle. Laza, könnyed, szórakoztató, de nem sok olyan pillanata akad, ami miatt sok év múlva is vissza fogunk rá emlékezni. De ebben a gyenge augusztusi-szeptember eleji mozis felhozatalban mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát. Nem volt életem filmje, de egyszeri megnézésre kiválóan alkalmas volt, és azt amire vállalkozott, azt remekül hozta is.

7/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.