75% 51 szavazat
Az ápolónő

Az ápolónő

The Nurse
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
36
Szereplők (36)
3
Képek (3)
3
Videók (3)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
5
Cikkek (5)
Fórum

Sorozat áttekintés

1. évad - 4 epizód

Hol nézheted

FILMINFÓ

A dán ápolónő igaz története, akit a Nykøbing Falster-i kórházban négy beteg ellen elkövetett emberölési kísérlet miatt ítéltek el.

(Hupka Adrián)

Ország: Dánia
Premier: 2023.04.27. | Netflix (2023.04.27.)
 
2024.02.07 Schumy1

legújabb vélemény

Szeretem az ilyen stílusú filmeket, s nem is csalódtam. Magával ragadott a történet, a színészi játék, a látvány, hang, szóval minden. Remek alkotás.

0
 
2023.04.29 szemtelen

Megrázó és igaz Dániából

Az "Ápolónő" az azonos című könyv alapján készült, ami Dánia legszenzációsabb büntetőperét dolgozza fel, a rendezője pedig megegyezik a sokak által nagy kedvenc „Gesztenyeember” című dán krimi rendezőjével (Kasper Barfoed). Az új minisorozat a Nykøbing Falster kórházban történt halálesetek igaz történetén alapul. Más szóval, ez egy igazi dán bűncselekmény, és nem tévesztendő össze a "The Good Nurse" című korábbi alkotással, ami amerikai sorozatgyilkos "nővérről" szólt. A dánok ismét remekül megtalálták a legjobb szereposztást, remek alakításokat találunk minden figurában, de ebből is kiemelkedik a két központi szereplő: Pernille, aki új diplomás nővérként indul a pályán, új munkahelyén, a dániai Nykøbing Falster Kórházban találkozik Christinával, a sürgősségi osztály ápolónőinek állandó szupersztárjával. Josephine Park tökéletesen hozza Christina figuráját. Energikus és miközben elhiteti velünk népszerűségét, mégis sejteti, hogy valami rejtőzik a felszín alatt. Fanny Louise Bernth élesen és árnyaltan játssza Pernille-t, aki kezdőként küzd a körülményekkel, majd lépéseket is tesz a rejtélyek felderítésére. A sorozat hatalmas előnye a sallangoktól mentes négy epizód, a gyártási módszere pedig valóban elragadóan dán, abban az értelemben, hogy nincs benne felesleges dráma. A valós eseményeken van a hangsúly, és ez rendkívül illik a történetmeséléshez, ami semmit nem von le a történet feszültségéből, sokkoló erőszakosságából.

1
 
2023.05.07 Klauka89

A Falsteri halàl angyal

Kasper Barfoed legjobb sorozat rendezése szerintem, nekem sokkal jobban tetszett és a kanapéra szegezett mint a Gesztenyeember című minisorozata. A történet saját lábán is megállná a helyét, ám a megtörtént eseménybőo fakadó mivolta, még jobban rányomja a bélyegét. A szimpatikus, megnyerő külsejű, szakmailag is brillirózó főnővérnél azonban valami félrecsúszik, ami az újonc, szemfüles Pernillének gyanús is lesz. Szereposztás teljesen helyén való volt úgy gondolom. Imádom a dán gyártmányokban azt, hogy nincs felesleges rizsa és porhintés, minden benne van aminek benne kell lennie és nincsenek elpazarolt részek, párbeszédek. Pernille és a főorvos ügyesen kinyomozták a turpisságot, bár ez igazán csak Pernille érdeme volt. A főorvos itt jött a képbe, hogy nélküle senki nem hitt volna a fiatal újoncnak. A gonosz elnyerte méltó büntetését az ifjú pár pedig boldogan élt míg meg nem halt.

0
 
2023.12.02 CsakEgyCsajszi

Ápolónőként igen megrázó ilyen történetet látni, hiszen az eskünk pont az ellenkezőjéről szól, az pedig, hogy igaz történet, felfoghatatlan! A színészi alakítás jó, hibák eü.-s szemmel nézve azért vannak benne, de ez a borzasztó történet volt a lényeg. Nagyon sajnálom, hogy ilyen megtörténhet. :(

1
 
2023.05.15 MP170506

Megrázó, hogy ilyen megtörténhetett, hogy emberek képesek ilyen tettre. És az is megrázó, hogy a végén még arra néznek rossz szemmel, aki mindezt megállította. Elgondolkodtató, hogy hol is tart a világ.

0
Lángoló test
2023
Hol nézheted: Netflix
Lidia ügyvédnő
2023
Hol nézheted: Netflix
A tett
2019
Hol nézheted: HBO Max
Szerelem és halál
2023
Hol nézheted: HBO Max
Az utolsó lépcsőfok
2022
Hol nézheted: HBO Max
Szuperszex
2024
Hol nézheted: Netflix
Narcos
2015
Hol nézheted: Netflix
Griselda
2024
Hol nézheted: Netflix
Pam és Tommy
2022
Hol nézheted: Disney+
A korona
2016
Hol nézheted: Netflix
Viktória
2016
Hol nézheted: HBO Max