91% 51 szavazat
Mennybemenetel

Mennybemenetel

Move to Heaven
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
8
Szereplők (8)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás
Ani  

Sorozat áttekintés

1. évad (2021) - 1 epizód

Hol nézheted

FILMINFÓ

Gu-ru és Sang-gu munkája nem mindennapi. Gyilkosságok, öngyilkosságok és egyéb incidensek után takarítanak, eltüntetik a szomorú esetek nyomait. Miközben dolgoznak, megismerik az elhunytak történeteit, ami különféle érzelmeket vált ki belőlük, és elgondolkodnak az élet, halál és a család… Több


Rendező: Kim Sung-ho
Forgatókönyvíró: Yoon Ji-Ryun, Kim Sae-Byul
Ország: Koreai Köztársaság
Premier: 2021 | Netflix (2021.05.14.)

KULCSSZAVAK

 
2023.07.16 Kinga Kecskeméti

legújabb vélemény

Egyik kedvencem a Netflixen!

Fogalmam se volt, mibe keveredek a sorozat megnézése folytán. Nagyon kényes témát dolgoz fel megindítóan, alázattal, kellő tisztelettel. Tang Joon Sang alakítása csillagos ötös, 17 évesen ezt a szerepet így eljátszani, háát teljesen elállt a szavam.

0
 
2023.04.01 szemtelen

Portré a halálról

A halálnak van egy kulcsfontosságú aspektusa – ki rendezi el otthonunkat és holminkat, ha már el kell búcsúznunk az élettől? Nos, létezik ilyen szolgáltatás (pl. Koreában), akik tisztelettel és törődéssel elvégzik ezt a feladatot. És létezik egy hihetetlenül megindító, keserédes, olykor könnyeket fakasztó, tíz epizódos filmsorozat, a Mennybemenetel, ami lassan feltárja az élet, a halál, a család és a barátság körüli gondolatokat. Arra késztet, hogy mélyebben elgondolkodjunk a jó és a rossz fogalmán, többdimenzióban ábrázolva, hogy a valóság nem olyan fekete-fehér, mint amilyennek azt az élet – felületesen szemlélve – állítja. A főszereplő Geu-ru – aki neurológiai rendellenességgel, Asperger-szindrómával él – hatalmasat alakít a szerepében, és a filmesek is bravúrosan, tisztelettel és finoman ábrázolják a karakterét. Rengeteg érzékeny történetszál van a sorozatban, ami valójában egy kemény dráma, témája komor, sokakat fájdalmasan érinthet. Mindemellett szeretetteljes, szokatlan és egyedi alkotás. Aki csak próbálkozik a sorozattal, de nem érinti meg, az hamar abba fogja hagyni, és rájön, hogy nem neki való. Akinek a lelke mélységekre, kötődésre vágyik, annak tetszeni fog. Nem „darálós” műfaj, én napi egy-két résznél többen nem javaslok, mert a hangulata mély szakadékba is taszíthat. De őszintén érzem, hogy szükségünk van erre is.

1
 
2023.07.01 Ani

Nem gondoltam volna, hogy végigsírom ezt a sorozatot. Ez egy remekmű. Komolyan mondom, hogy a koreai sorozatok színvonalasak, idáig amit láttam, egyikben sem csalódtam.

1
 
2021.05.10 Attila

Nem arra számítottam, hogy ennyire érzelmes és kedves lesz az egész. Nagyon megható, érdemes megnézni. Én nem csalódtam, remélem lesz folytatás.

0
 
2021.05.17 vitto

Egy megható dráma, ami nagyon érdekes és szép módon kritizálja a társadalmat.

0
A Nagy Fehér Főnök
2022
Hol nézheted: RTL+
Mellékhatás
2020
Hol nézheted: RTL+
Terápia
2012
Hol nézheted: HBO Max
A vezércsel
2020
Hol nézheted: Netflix
Mint egy pillangó
2021
Hol nézheted: Netflix
A másik út
2020
Hol nézheted: Netflix
A rezidens
2018
Hol nézheted: Disney+
Kártyavár
2013
Hol nézheted: Netflix
Anne, E-vel a végén!
2017
Hol nézheted: Netflix