Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Elveszve Párizsban


(Paris pieds nus)
Elveszve Párizsban

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
Tartalom 3

Fiona, egy kanadai könyvtáros kisasszony levelet kap párizsi nénikéjétől, hogy ha nem segít, félő, hogy otthonba viszik. Fiona a francia fővárosba utazik hát, ahol egyhamar elveszíti a holmiját, ráadásul a nénikéjét sem találja sehol. És a katasztrófák sora ezzel még nem ért véget, mert a lányt üldözni kezdi a szerelmével egy levakarhatatlan hajléktalan.  (ADS Service)

(hp)
 
2017. 07. 09. 01:33 

A 89 éves korában, 2017 januárjában elhunyt Emmanuelle Riva szereplése miatt néztem végig ezt a leginkább burleszk stílusú filmet. E. Riva felejthetetlen alakítást nyújtott Resnais 1959-es „Szerelmem Hirosima” című filmjében, sugárzó szépsége nyomokban még 88 éves korában is megmutatkozott néha. Élete végéig filmezett, egyik legtöbbet díjazott filmje a 2012-es Haneke-film, a „Szerelem”. Eddig egyetlen filmjét sem láttam az Abel-Gordon rendezőpárosnak, de úgy gondolom, hogy továbbra is hanyagolni fogom a munkásságukat, mert filmjeik hangneme távol áll tőlem.

 
2016. 10. 02. 04:54 

Van ebben a filmben valami olyasmi mintha egyszerűen csak le lenne lakkozva a valóság. Nem igazán életszerű és ez nekem kicsit zavaró. Annak ellenére, hogy a téma nagyon is valósághű. Furcsa kettős érzés ez bennem.

 
2016. 09. 20. 19:08 

Na ez egy igazán jópofa film, bár érzek benne egy kis Wes Anderson hatást, ez nem igazán dominál a filmben. Nagyon jók az alakítások, és a hangulata is nagyon átjön. Feldobott!

Fiona Gordon
Dominique Abel
Emmanuelle Riva
Pierre Richard
Fiona Gordon
Fiona Gordon
Emmanuelle Riva
Dominique Abel
Fiona Gordon
Dominique Abel
Emmanuelle Riva
Fiona Gordon
Dominique Abel
Fiona Gordon
Fiona Gordon
Pierre Richard
Emmanuelle Riva
 

A rendezőpáros, Dominique Abel és Fiona Gordon több mint 25 éve dolgozik együtt.

(hp)
 

Az Elveszve Párizsban sikeresen szerepelt a Denveri- és a Mill Valley Filmfesztiválon is. Mindkét filmes seregszemlén díjazták, utóbbin a Közönségdíjat nyerte el.

(hp)
 

A film világpremierje 2016. szeptember 2-án volt a Telluride Filmfesztiválon.

(hp)
VOX.hu - Elveszve Párizsban
Az Elveszve Párizsban olyan bájjal rendelkezik, amiről azt hittem, már kiveszett a filmművészetből. 70/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.