87% 543 szavazat
Szenvedélyek viharában

Szenvedélyek viharában

Legends of the Fall
Filmadatlap
16
Vélemények (16)
29
Szereplők (29)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
10
Érdekességek (10)
7
Díjak (7)
Filmkritika
6
Cikkek (6)
Fórum
Maver17  
Brad Pitt
Brad Pitt
Brad Pitt
Brad Pitt

FILMINFÓ

William Ludlow (Anthony Hopkins) ezredes és három fia, Samuel (Henry Thomas), Tristan (Brad Pitt) és Alfred (Aidan Quinn) a Sziklás hegység vadonjában él jó barátságban az amerikai őslakosokkal. Mind a három fiú más karakter, de mind talpraesettek. Egy napon Samuel bemutatja a családjának szíve… Több


Rendező: Edward Zwick
Író: Jim Harrison
Forgatókönyvíró: Susan Shilliday, William D. Wittliff
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1995.05.11.
 
2024.02.10 Master

legújabb vélemény

Tipikus női film

Tipikus női film arról, hogy miként szenved a jóképű, de vad természetű Brad Pitt különcségeitől két nő is: Julia Ormond és Karina Lombard. Előbb az egyikkel jön össze, aztán a másikkal. Ami jó a filmben, az a harc többféle megjelenítése. Nem rossz az sem, hogy kapunk első világháborús jeleneteket és az alkoholtilalom idejének Amerikájáról is felvételeket. Brad Pitt tényleg elég jól tolja, és a formája is remek, hiszen alig 31 volt a forgatáskor. Értékelésem mégis csak 3 csillag a hatásvadászat miatt.

3
 
2021.02.18 Gyorvik

a nap véleménye

Szerelmi sokszög...

Az, hogy szenvedélyek és szerelmi sokszögek, egyszerűen nem képes kifejezni azt a légkört, ami eluralja eme mozit. Középpontjában egy dimenzión túli, vad érzékiség húzódna, de valójában nincs, ehelyett inkább egy végtelen vágyspirál, amit láthat a né... Teljes kritika

3
 
2019.02.26 indingo

Többször is láttam a filmet és mindig más ragadott meg benne. A történet összetett, a karakterek fantasztikusak és szereposztás parádés. Olyan film ami tényleg hatást tud elérni.

0
 

Fantasztikus, korszakokat átívelő, egyben bemutató film... Benne van, ami kell egy igazán jó romantikus thrillerhez: hazugság, hűség,szerelem, szeretet, árulás és megbocsátás. A szereplők pedig zsenik, illetve Hopkins és Pitt, a többiek is csúcson járnak. Gyönyörű képi világ. Ajánlott.

0
 
2017.09.13 Deku

Nagyon tetszett itt az, hogy nem volt benne semmi túlzó erős vonás a filmben ezért könnyedebb volt a hangulata és a szereplők sem voltak laposak unalmasak. Egyszerű és végtelenül nagyszerű volt.

0

A film összbevétele 160 638 883 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Brad Pitt és Julia Ormond ugyanabban a házban szálltak meg, miközben a filmet forgatták. Szerző: dailyfilmsan

#2
 

160,6 millió dollár a film összbevétele. Szerző: LionelMessi10

#3
 

A film költségvetése 30 millió dollár volt.Szerző: LionelMessi10

#4
 

Tristan Ludlow szerepét Johnny Deppnek is felajánlották, de ő nem élt a lehetőséggel.Szerző: ps

#5