A napokban jelenik meg Edward Zwick rendező memoárja, amelyben többek között Brad Pitt-tel való korábbi közös munkáról is ír.

Zwick és Pitt még az 1994-ben megjelent Szenvedélyek viharában produkción dolgoztak együtt, a rendező pedig elárulta, miért romlott meg a kapcsolata akkoriban Pitt-tel, akit Tristan Ludlow szerepére szerződtetett, miután Tom Cruise visszalépett. Pitt ugyanis szintén ki akart szállni a projektből, amelyet az ügynökén keresztül közölt a rendezővel.

“Marshall Herskovitz producer feladata volt, hogy lebeszélje Bradet a szakadék széléről. Ez volt az első előjele a Bradben kavargó érzelmek mélyebb forrásainak. Elsőre nyugodtnak tűnik, de nagyon lobbanékony tud lenni, ha felhúzza magát, amire többször is emlékeztettek, amikor a forgatás elkezdődött és egymás mércéjét vettük” - írja Zwick.

“Néha, függetlenül attól, hogy milyen tapasztalt vagy érzékeny rendezőként, a dolgok egyszerűen nem működnek. Brad ideges lett, valahányszor olyan jelenetet akart forgatni, amelyben mély érzelmeket kellett mutatnia” - teszi hozzá a rendező.

“Brad olyan férfiak között nőtt fel, akik kordában tartották az érzelmeiket; én úgy gondoltam, hogy a regény lényege az volt, hogy egy férfi élete a megélt bánatainak összességét magában hordozza” - írja a rendező.

“Brad visszavágott, hogy hagyjam abba ezt. A megfontolt lépés az lett volna részemről, ha szólok a stábnak, hogy öt perc szünet, és mi ketten megbeszéljük a dolgot. De vérmesnek éreztem magam, és nem akartam engedni. Dühös voltam Bradre, amiért nem bízott bennem. De Brad nem volt hajlandó harc nélkül feladni. Mentségére legyen mondva, hogy olyasmire kényszerítettem, ami szerinte nem illett volna a karakterhez, vagy ami sokkal "emósabb" volt, mint amilyennek a képernyőn szerette volna mutatni magát. Nem tudom, ki kiabált először, ki káromkodott, vagy ki dobta el az első széket. Talán én? De amikor felnéztünk, a stáb eltűnt. És nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ez történt. Végül a stáb hozzászokott a balhéinkhoz, és hagyta, hogy elmenjünk, és hagyta, hogy kiéljük magunkat. Utáljuk, amikor a szülők veszekednek” - írja Zwick.

Zwick úgy emlékszik vissza, hogy a színész végül a film végső, megjelent változatával sem volt megelégedve. “Valójában csak egyetlen felvételt vágtam ki abból a jelenetből, amelyben Tristan lázasan tombol, és sikoltozik, miközben a hullámok elborítják a szkúneren. De ez egy olyan beállítás volt, amit ő nagyon szeretett, és elég kevés lett volna, ha benne hagyom, és ezt kellett volna tennem” - teszi hozzá a rendező.

dráma | háborús | romantikus | western

William Ludlow (Anthony Hopkins) ezredes és három fia, Samuel (Henry Thomas), Tristan (Brad Pitt) és Alfred (Aidan Quinn) a Sziklás hegység vadonjában él jó barátságban az amerikai... több»