2017.04.11 19:45 szucszoli Olvasottság: <100x
0

Amerikai giccs

Ez az a típusú film, amit szanaszéjjel dicsérnek, hozzávágnak egy teherautónyit a legrangosabb díjakból és azt érzem a 2,5 perc előzetese után, hogy felfordulna a gyomrom, ha nekem 2 órán át kéne sokadszorra végignéznem ezt a tipikus amerikai giccset, amiben a szépségideál főhősök ömlengős szerelmi jelenetein kellene izgulnom! Förtelmes!

Amerikai giccs

Én hiszem, sőt tudom, hogy létezik igazán jó romantikus film, ami megérinti az embert, mert kellő távolságtartással viszonyul a nézőhöz, de ez a film nem jó értelemben romantikus, hanem a szó rossz értelmében. Tehát ennek a filmnek a koncepcióját kizárólag a jól bevált receptekből gyúrtak össze: Van a Mr. Adonisz, akire ránéz egy modell csaj, ezzel gyakorlatilag már kész is a kapcsolat, de persze a rózsaszín felhők nem lesznek mindig körülöttünk, mert valami teljesen érdektelen, elcsépelt és közhelyes dolog derül ki valamelyik szereplőről, ami hát nem tesz jót a kapcsolatnak, de a végére aztán miden jóra fordul, ahogyan ez várható... és ennyi. De ha ez mégse így lenne és nem fordul minden jóra.. hát az akkor is olyan erőtlen, hogy nem tudsz vele mit kezdeni.

Erre a filmre én óvatosan záporoztatnék olyan jelzőket és olyan magas értékeléseket, mint egy Milos Forman, vagy Martin Scorsese filmre! Akiknek a "leggyengébb" filmjeik közül bármelyik ezerszer jobb, mélyebb és eredetibb koncepciót tud felmutatni. De ha esetleg nagyot tévednék, akkor elnézést kérek, hadd ne én legyek a hibás, ha egy förtelmes előzetest csinálnak egy filmhez, ami nem felbátorít arra, hogy megnézzem, hanem épp elveszi tőle a kedvemet.

dráma | musical | romantikus | vígjáték | zenés

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia... több»

0