2018.01.04 01:21 HE7EDIK Olvasottság: <100x
1

Minden eredetiséget nélkülöz

Nehéz manapság eredeti sztorival előrukkolni az álomgyárban, hisz a filmművészet oltárán már rengeteg ötletet ellőttek, főleg a sci-fi műfajában. Ez a Marvel produkció sem találja fel a spanyol viaszt, hisz nyíltan lop a legnagyobb űreposzokból, leginkább a Star Warsból, a Star Trekből de még a Függetlenség napjából is, elég a filmvégi csatajelenetre gondolni. Amitől viszont elégedetten csettinthetnek a scifi kedvelők, az a baromira eltalált karakterek és az általuk képviselt humor. A film szándékosan nem veszi magát komolyan, azonban a végén van két olyan jelenet, amitől bevallom kicsordult a könnyem.

SPOILER!!! Az egyik mikor zuhanás közben vagány mosómacink megkérdi ágas barátjától, miért áldozza fel magát értük, ő pedig egyik ágacskájával megsimogatja az arcát és kicsordulnak a könnyei. A másik mikor a zuhanás után a mosómaci siratja barátját, Bautista pedig melléül és megsimogatja buksiját. SPOILER VÉGE!!! Marvel filmben ilyen mély érzelmeket talán még nem is láttam, annak ellenére, hogy alapvetően egy überlaza vígjátékról beszélünk. A rendezés tűpontos, a látvány elképesztő, a színészek pedig hozzák, amit egy ilyen nagy költségvetésű mozi megkövetel.

Minden eredetiséget nélkülöz

Külön öröm volt látni Glenn Closet, hisz ő még mindig az egyik legjobb színésznő a világon. Kár hogy csak kurta szerepet kapott. A zene pedig hab volt a tortán. Remek mozi ez kérem, ami azon felül hogy pokolian vicces, elképesztően látványos, néhol még könnyfakasztóan érzelmes is, tudott friss vért pumpálni az álomgyár alaposan kifulladt tüdejébe.

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Peter Quill (Chris Pratt), a kalandor és rabló, aki közel sem olyan híres, mint szeretné, nagy bajba kerül, mikor elrabol egy titokzatos gömböt, amelyet a csillagközi terrorista,... több»

1