2017.03.26 08:32 szucszoli Olvasottság: <100x
0

A közös nyelv a világbéke kulcsa?

Most már egyre több ilyen Interstellar típusú film fog napvilágot látni olyan értelemben, hogy tele van égbekiáltó logikátlan ezoterikus-baromságokkal és az emberek szemmel látható módon ezeket úgy benyalják, mint a torkosborz.

A filmnek addig az állításáig működik a koncepciója, amíg azon logikáznak a szereplők, hogy az idegenek hogyan használják a kommunikációt, illetve hogyan lehet őket rávenni az emberi kommunikáció megértésére. Innentől kezdve viszont kezdődnek a problémák.

A közös nyelv a világbéke kulcsa?

(Spoiler veszély)

Kezdjük onnan, hogy a csaj elkezd a jövőbe látni. Ez gyakorlatilag annyira nem illeszkedik bele a film belső valóságába, hogy az valami káprázatos. Még ha adna is rá a film valami hiteltelen magyarázatot, még akkor sem világos, hogy hogyan tudta meg, hogy a kínai hadvezér felesége mit mondott a halála előtt!?

És itt érkeztünk meg a legzavarbaejtőbb hülyeséghez, amit valaha filmvászonra vittek:

Nekem komoly képpel el kéne hinnem azt, hogy egy nagyon komoly háborús helyzetben egy főtábornak hirtelen elérzékenyül, hirtelen meglágyul a pici szíve és hoz egy érzelmi döntést majd 3 mp alatt lefújja a támadást?

És ha ez nem elég, akkor még a többi nagyhatalom is követi őket, mert hát mégiscsak a kínaikat követi az egész világ ugye, nem is az amerikai típusú életmódot zabálja az egész világ, hanem ezeket a törpéket, akik még a kutyahúst sem vetik meg!

Tulajdonképpen itt érkeztünk meg egy újabb állomáshoz. Oda, ahova az Interstellar:

"a szeretet összeköt"

Alapvetően ettől az állításától lesz ez a film hitvány és semmirekellő. Egyszerűen egetrengető baromság, hogy egy nyelv megtanulásától majd kollektíve összefog az emberiség és létrejön a világbéke. Na persze, majd pont egy olyan nyelvet fog megtanulni az egész emberi faj, ami még a kínainál is nehezebb! Hát szerintem is! :)

Egyébként ja, azért az sem volt arcpirító baromság, hogy a két katona csak úgy elsummantott a raktrából fél tonna robbanóanyagot, majd fel is cipelték az idegenek űrhajójára, amit a film úgy magyaráz ki, mintha csak egy zsebkendőt nyúltak volna le egy irodai fiók százaszsepi csomagolásából. Különös mód, arra azért oda tudtak figyelni, hogy minden járművet és embert, aki közel ment az űrhajóhoz, azt 10-szer körbenyalták, de arra már nem tudtak odafigyelni, hogy két katona lenyúlt egy rakás bombát és fel is vitték az űrhajóra teljes titokban egy olyan katonai bázison, ami a világ legfejlettebb megfigyelési rendszerével van felszerelve :)


Viszont legalább egy szó sem esett arról, hogy a Föld biztos tönkremenetelét hogyan lehetne megelőzni!

Mert az oké, hogy az emberiség megtanul egy nyelvet egy szemvillanás alatt és összefog, de az összefogástól még nem fog automatikusan eltörlődni a 3 műszak, meg a 12 órás munkaidő. De még csak a gyárak sem fognak leállni a környezetszennyezéssel, vagy igen? Ez rá van bízva a néző fantáziájára? Hát köszönöm szépen, hülyék!

És akkor még a zenéről nem is beszéltünk, ami hát a Viharsziget-ben jól működött, mert az egy valóban hiteles és mély emberi dráma volt, de ebben a filmben nincs dráma, helyette viszont el kéne érzékenyülnöm néhány villámjelenetben összezsúfolt visszaemlékezésen, amiben elmesélik nekem, hogy ez a nő elvesztette a lányát rákban. Hát fantasztikus! Potyognak a könnyeim a meghatódottságtól!


Az a megérzésem, hogy ez az Amy Adams túlságosan felkapott lett, pedig hát a tized részét sem tudja produkálni egy Natalie Portman-nek. De persze lehet, hogy túlzás mindjárt rögtön az egyik legjobb színésznővel összemérni a tudását...


Én mindenesetre kíváncsi lettem volna arra is, hogy kik és hogyan építették meg ezt az űrhajót, mert ilyen polipszerű végtagokkal azért ez elég nehéz lenne nem?

Vagy csak úgy kiszarták és kész már mehet is a hipertérugrás?

82 Érkezés  (2016)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

A távoli jövőben játszódó történet középpontjában egy a Föld létezését veszélybe sodró esemény áll: földönkívüliek érkeznek bolygónkra. A hadsereg vezérkara egy... több»

0