Játssz Philips tévéért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Érkezés


(Arrival)
Érkezés

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
Tartalom 3
A távoli jövőben játszódó történet középpontjában egy a Föld létezését veszélybe sodró esemény áll: földönkívüliek érkeznek bolygónkra. A hadsereg vezérkara egy brilliáns nyelvész segítségét kéri, hogy kommunikálhassanak az idegenekkel - a cél, hogy megtudják az érkezés okát. A tudós minden erejével azon munkálkodik, hogy szót értsen a vendégekkel, ám munkája során az apró részekből összeáll számára a földönkívüliek érkezésének valódi célja... (erare)
2016. 11. 11. 21:50 

Én nem vagyok egy sci-fi rajongó, de ez a film teljesen felkavart és beszippantott. Eddig minden idegszálam tiltakozott a műfaj írásos és filmre vitt elemei ellen, de most kedvet kaptam egy sci-fi elolvasásához. A történet egyszerű, csavarmentes, érthető levezetésű. Amy Adams kiválóan hozza a nyelvész karakterét. Főszereplőtársa kissé humoros és könnyed fazon, de ha nem lett volna az élvonalban, nem is hiányzott volna; nem adott hozzá az egészhez sokat. Forest Whitaker is hozta, amit a szerepe megkívánt. A zene csak hozzáadott a látvány okozta ámulathoz. És még a vége felé is meg tudott lepni és meg tudott hatni a film. Csak ültem a moziban ledöbbenve és wow. Ajánlom mindenkinek; szerintem látni kell. Elgondolkodtat az emberi létezéssel, s a világmindenség nagy miértjeivel kapcsolatban.

2016. 11. 30. 06:32 

Az előzetesekből és a nagy beharangozásból - az év sci-fijéről - kiindulva egy teljesen más műfajra, illetve filmre számítottam a moziba. Konkrétan egy szokványos sci-fiben az egész filmet egy 20-25 perc alatt lezavarták volna. Rengeteg értékelhető momentum van benne, de sajnos csalódást okozott a nagy beharangozás után.
Tényleg nem mindennapi módon tárják elé a földönkívüli témát, és abszolút realisztikusan mutatja be a helyzet kezelését. Az ,,úrhajó" alakja/ábrázolása is eltér a szokványostól, nagyon jól sikerült ez a kagyló forma, és a belseje. Innen látszik, hogy a kevesebb néha több.
A két fő szereplőt agyon dicsérik, ami tényleg kimagasló Amy Adams részéről, de Renner karaktere kicsit eltörpül.
A vége elgondolkodtató, de nagy fordulatnak nem mondanám... Komoly film, megértem, akik nem könnyen tudják befogadni. Lehet a hangulatom miatt, de nekem is a szépen elnyújtott kommunikáció az űrlényekkel, már néhol átment unalomba.
Nem mindennapi film, ezért érdemes megnézni, de nálam nem több egy átlagos kategóriánál.

2016. 11. 13. 21:35 

A moziélmény során rájöttem, azok az igazán jó filmek, amiknek vetítése végén felkapcsolják a lámpákat, jelezve, hogy a stáblista következik ideje távozni, mindenki mozdulatlanul ül és síri csend honol a teremben.
A történet valami hihetetlenül jól ki van dolgozva és megbolygatja az ember agyát is, lelkét is. A könyvet nem olvastam, de megjött a kedvem hozzá, mert érdekel, milyen lehet az eredeti változat. Ha a film hűen visszaadta, le a kalappal Ted Chiang előtt! Ám a forgatókönyvíró és a vágó is kitett magáért, mert valószínűnek tartom, hogy nem lehetett egyszerű dolog egy ilyen könyvet filmre vinni.
Azt hittem, a főszereplő, Amy Adams itt végre valami óriási alakítást nyújt majd, de ez ügyben csalódnom kellett. Nem volt rossz, amit csinált, sőt jó volt, de nem az ő tehetsége emelte a magasba ezt a filmet.
A rendezés és a zene is bámulatos volt, de az igazi varázsát tényleg a sztori és a vágás adta. Ezeknek hála olyan film lett az eredmény, ami csábítja a nézőt az újranézésre. Egyrészt nehezen emészthetősége miatt. A nézősereget végigpásztázva úgy láttam, a legtöbben nem tudták hova tenni a filmet. Másrészt az, aki nagyon odafigyelt és elsőre 100%-ig értette az egészet (vajon létezik-e ilyen ember?), szeretné még egyszer látni, hátha nyújt még számára újdonságot. Azonban, minthogy egyáltalán nem popcorn filmről van szó, sokan lesznek, akik halálosan unalmasnak fogják találni.
Egy kis utalás arra, kik azok, akiknek nem szabad kihagyni az Érkezést: már most készítek egy üres helyet a Csillagok között doboza mellett, mert fél év múlva odakerül ez is díszkiadásban :)

Jeremy Renner
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Forest Whitaker
Amy Adams
Amy Adams
Jeremy Renner
Forest Whitaker
Amy Adams
Jeremy Renner
Amy Adams
Jeremy Renner
Jeremy Renner
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
 

9 kategóriában kapott BAFTA- jelölést, mégpedig : Legjobb film, Legjobb női főszereplő – Amy Adams, Legjobb rendező – Denis Villeneuve, Legjobb adaptál forgatókönyv, Legjobb fényképezés, Legjobb vágás, Legjobb zene, Legjobb hang, Legjobb vizuális effektusok

(BéBé)
 

Golden Globe jelölést kapott két kategóriában: legjobb női főszereplő jelölés(Amy Adams), legjobb filmzene jelölés(Jóhann Jóhannsson)

(BéBé)
 

A Rotten Tomatoes weboldalon 227 kritika alapján 93%-on áll.

(Borga)
supernaturalmovies.blog.hu - Én lenni idegen, jöttem nézni Föld - Érkezés
...nem lett egy rossz film az Érkezés, habár most egy kicsit jobban izgulok a Blade Runner 2049 miatt. A hangulata egészen különleges, az akciók teljes kizárásával is sikerült fenntartani szinte végig a feszültséget (ámbár egyetlen apró kis robbanást mégiscsak sikerült beletuszkolni a filmbe, gyanítom a stúdió e nélkül nem engedte volna kigördülni a filmet a gyárból), a lassú és következetes építkezése, valamint a néhol igencsak hátborzongató zenei aláfestése szintén dicséretet érdemel. 6/10
Movieaddicts: Érkezés
Az Érkezés egy kellően hangulatos, realisztikus és élvezetes sci-fi, amely lassabb tempója ellenére végig leköti a néző figyelmét. 8/10
Frappa Magazin: Érkezés – A legújabb űrlényes őrület
A kanadai Dennis Villeneuve a Blade Runner 2049 feldolgozása előtt összedobott egy fantasztikus űrlényfilmet. Kijelenthetjük, hogy nem fogtok csalódni!


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.