2018.07.17 22:58 Szilonka Olvasottság: 155x
1

Ki az áldozat és ki a zaklató?

Sajnos az internetes zaklatások ma már szinte mindenkit érintenek. Mindenki kapott már egy negatív hozzászólást egy képe vagy posztja alá, ne talán egy ismeretlentől zaklató leveleket, ne adj isten képet. A képernyő mögött álnéven mindenki nagyon bátor. Legtöbbször név nélkül nagyon könnyű ítélkezni és pálcát törni mások felett, hiszen nincsenek következmények. A véleményünket a saját nevünkkel és képünkkel is vállalnánk? Bele se gondolunk, hogy milyen következményei lehetnek egy-egy sértő megjegyzésnek. Örökre törést okozhatnak egy személynek.

A film játékideje rövid, alig több, mint 60 perc. Elég valóságosnak tűnik az egész történet, a szóhasználat és a párbeszédek megfelelnek a mai fiatalokéhoz. Az, hogy valós eseményeket dolgoz fel nem tudom, miként jelenik meg. A teljes történet az vagy csak bizonyos jelenetek egyeznek meg a valósággal. Érdekes volt a felvetés, hogy most akkor ki is az áldozat. Az áldozat maga is zaklató. Arról sok minden nem derült ki, hogy ki is zaklatta a lányt. A miértekre kaptunk választ és egyfajta lecke volt neki, bár talán egy kicsit erős. Érdekes lett volna megmutatni, hogy mi történik másnap, amikor szembenéz azokkal akikről kompromittáló képeket tett fel a netre. Hogyan alakulnak ezután a napjai, elfordulnak tőle az emberek, próbál magyarázkodni. Vagy az is csak átverés volt és egy hamis profilon történt és a valóságba semmi sem került fel a netre?

Ki az áldozat és ki a zaklató?

Az egész filmben két valós szereplő van és néhány akinek csak a hangját halljuk. A történet egyetlen szobában játszódik, elég steril. Az egész film egy nagy párbeszéd. A lánynak az elejétől fogva nem szabadott volna belemennie a játékba. Hasonló helyzetben nem tudom mit tenne a ember, bár én nem tartok a számítógépemen félmeztelen fotókat magamról, mert soha nem is készítettem. A főszereplő szinkronja kicsit zavaró volt, valahogy túl éles volt hangja, de lehet, hogy a sok üvöltözés miatt volt az.

dráma | krimi | misztikus | thriller

Az angol fiatalok 69% -a tapasztalt már valamilyen formában internetes zaklatást. A legsúlyosabb estetek a webcam hackek, amikor öngyilkosságba hajszolják az áldozatot. A tizenéves... több»

1