Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Cyberbully


(Cyberbully)
Cyberbully

Tartalom

Az angol fiatalok 69% -a tapasztalt már valamilyen formában internetes zaklatást. A legsúlyosabb estetek a webcam hackek, amikor öngyilkosságba hajszolják az áldozatot. A tizenéves lányt, Casey Jacobsot is egy névtelen kíber-fanatikus zsarolja. A tinédzser a fenyegetések legrosszabbikát éli meg, amikor az illető betör a számítógépébe, és közvetlenül félemlíti meg. Azzal zsarolja, ha nem teljesíti a kívánságát, akkor a privát képeit felteszi az internetre. A történetet valós esetek ihlették.
(hp)
 
2016. 10. 15. 21:14 

Egy lusta vasárnap délután bukkantam rá erre a filmre a tv-ben és címe alapján azonnal tovább kapcsoltam volna, ám valamiért mégis leragadtam. Egy igazán aktuális és félelmetes témát dolgoz fel a film, amelyben egy lány, aki a maga módján egy anonim profil mögé bújva alázza meg és zaklatja kortársait, maga is zaklatottá válik, amikor egyik nap egy ismeretlen férkőzik be a számítógépébe és arra próbálja meg rávenni a lányt, hogy ismerje be, hogy az öngyilkosságba kergette egyik iskolatársát a folyamatos piszkálódásával a weben. Egy igen különös szerkesztésű, szinte egyszemélyes monodráma, amelyben csupán Casey-t látjuk, valamint félelmetes zaklatóját és csupán az ő virtuális harcukon keresztül bontakozik ki a történet. Kezdetben nem ismerjük az okokat, ám szépen-lassan minden kiderül. Ismét egy olyan történet, ami bármelyikünkkel előfordulhat, hiszen a közösségi oldalak, az állandó online lét olyan veszélyeket rejteget magában, amit felfogni sem vagyunk képesek.

 
2016. 10. 04. 09:39 

Már önmagában Maisie Williams miatt megérte megnézni a Cyberbully-t, nagyon tetszett a film. Érdekes és kellően izgalmas volt, sok gondolatot ébresztett bennem. Csillagos 5-ös, bármikor újra megnézném.

 
2016. 12. 07. 13:50 

Véletlenül akadtam rá a Cyberbully-re és örülök, hogy megnéztem, mert igazán elgondolkodtató és ledöbbentő filmről van szó. Belegondolni és félelmetes, mi lenne, havelem is megtörténne ugyanez.

 

A film a kritikusoktól pozitív értékeléseket kapott.

(Bogi87)
 

A filmből sohasem derül ki egyértelműen, hogy Casey az elkövető vagy az áldozat.

(Bogi87)
 

A hitelesség kedvéért, hogy a főszereplő minél valóságosabbnak tűnjön, a rendező saját lányával is konzultált a forgatókönyvről.

(Bogi87)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.