2021.04.20 12:46 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Assassin

Én nem a játékból indulok ki. Számomra ez a alkotás egy kaland sci-fi, ami – valljuk meg – nem sikerült annyira rosszul. A történetet viszont elszúrták azzal, hogy túl sok dolog történik a múltban. Ezt egy-egy felvezető filmmel kellett volna megelőzni, az lett volna az első rész, míg ide eljutunk, de ez az én meglátásom, és akkor – azt hiszem – ez a második rész nem lett volna ennyire tömör.

Főleg, ahogy indul, amikor elmeséli, mi történik a múltban, és a kisfiú felnő és fegyházba kerül. Na, ezek azon idők, amiket egy előző részben megnéznék jobban kitárgyalva. :) Maga a koncepció jó, nézhető, élvezetes, látványos, és az érzelmek terén is megpengetik a harag, gyűlölet és némi romantika lángját, ami a filmnek jót tesz, hiszen egy alapot is ad neki.

Assassin

Másrészt ez az almás dolog nem lett rosszul hozzáfűzve a régmúlthoz. Ha azt nézem, mennyi folytatást lehet ebből szőni, akkor végtelen a határ, de azt hiszem, a régmúlt bemutatási is izgalmas lenne. A jövő ebből a szempontból kicsit sablonos lesz, hacsak nem raknak bele némi csavart, hogy a főhősök egymásba szeretnek. Akkor aztán lenne mit nézni.

Összességében a forgatókönyv közepes. A rendezés közepes. A szereplők nem tudnak a filmhez adni, mivel annyira sűrítve történik a vonalvezetés, hogy csak kapkodunk néhol, most akkor hol is tartunk. Szóval ez csapatmunka volt, és a harci jeleneteket remekül eljátszották. A hangi és képi effektek jók. Így azt hiszem, három csillagnál többet nem tudok adni erre az alkotásra. A történet megjelenítése és vezetése miatt adtam ennyi csillagot. Igazából a színészek sem tudtak annyi pluszt belerakni, ami miatt ez jobb film lenne.

Ami az alapját adja, az a látvány és egy olyan sztori, ami nem lenne rossz. A sci-fi része sem nagyon bontakozott ki, csupán logikus magyarázatokkal és némi misztikummal keverve. Talán túl megkeverték azt a bizonyos fazekat, és mindenből akartak ebbe rakni egy kicsit. Az összhatás viszont elmaradt, és igazából a film nem tud felülemelkedni saját magán. A videójátékban nem tudom, mi a vezérfonal, de gondolom, hogy küldetések vannak, és ott is a cél az alma.

Azt hiszem, nézhető kalandfilmként fogom ajánlani mindenkinek, aki szereti az ilyen témájú filmeket. Remélem, azért egy folytatást megcsinálnak majd... Üdv, Yosi

akció | kaland | sci-fi

Egy forradalmian új technológia segítségével Callum Lynch (Michael Fassbender) újraéli egyik őse, a 15. századi Spanyolországban született Aguilar kalandjait. A férfi így érti... több»

1