2022.08.21 15:17 fankbringa Olvasottság: 374x
2

Víz alatti forgatag

A film egy távoli tájon játszódik, Thaiföldön, a monszun, a hegyek és a sár birodalmában. A helyszínválasztás kiváló volt. Még kaptunk néhány eredeti képet is a valódi helyszínről. Szinte odaképzeli magát a néző, hogy együtt izgul az emberekkel a fiúkért.

A film rendezője egy igazi klasszis. Ez meg is látszik a filmen. Tökéletes ütemű képváltások, nagyszerű zene, a szereplők mindig ott vannak, ahol lenniük kell, a megjelenő kép pont az, ami támogatja a történetet, bárhol is tartson. Az első perctől az utolsóig lebilincselő történet, ahol a néző alig várja, hogy kapjon egy új élményt minden percben. Meg is kapja. A varázslatnak a stáblista vet véget, mint a füttyszó a focimeccsen.

Víz alatti forgatag

A színészek is nagy nevek, nem is okoznak csalódást. A visszafogott profizmus, ami árad belőlük, teljesen hihetővé teszi az egész történetet. Ki ne akarna olyan hősöket látni, akik nem veszekednek, nem az egójukkal vívják ki a figyelmet, hanem azzal, hogy elindulnak, teszik a dolgukat és sikerrel járnak. Márpedig itt pont ez történik. Lemerülnek a víz alá és felbukkannak amikor végeztek.

Azt mondjuk nem értettem, hogy miért nem használnak búvárkesztyűt, de ezt következetesen csinálták.

A gyerekeket viszonylag kevésszer látjuk a filmen. Végül is a történet értük van, de nem róluk szól. Akiről szól, azok a szülők, a kormány képviselői és az önkéntesek, akik végül megoldják a helyzetet. Az arcukról le lehet olvasni a fáradtságot, a szomorúságot, hogy odaérnek a gyerekekhez és az volt az út könnyű része. Kiváló színészi játék. A fiúk csak fiúk voltak. Nem kaptak nagy szerepet.

A fényképezés nagyon ötletes volt. Amikor kellett látni, hogy mi van a vízben, akkor láttuk. Amikor azt kellett látni, hogy nem látni semmit, akkor csak a zubogó vizet, a forgatagot, a búvármaszkot és a fényt láttuk. Nagyon jól érzékeltette, hogy mik a mentési körülmények.

A film nagy erénye, hogy minden apróságot felhasznált, amit a mentésről meg lehetett tudni. Azt, hogy mikor mi történt, hogy kik hol voltak és hogy kik jártak sikerrel. Akár dokumentumfilm is lehetett volna, de egyrészt az már elkészült a mentéskor, másrészt nem lett volna olyan magába szippantó hatása, mint a mostani feldolgozásnak. A film erősen épít arra, hogy világszenzáció volt ez az esemény, amit a sajtó mindenkihez eljuttatott. Itt nincsenek csavarok a történetben, mint néhány víz alatti sci-fi filmben, nincsenek látványos konfliktusok, nem lőnek le senkit. Erre szokták mondani, hogy unalmas, kiszámítható történet. A filmet azoknak ajánlom, akik hallottak az eseményről és szeretnék végigizgulni a mentést.

dráma | életrajzi | thriller

Thaiföldön néhány fiatal srác és edzőjük egy elárasztott barlangban rekedt. A film az ő megmentésükre irányuló küldetést követi nyomon. A 2021-ben megjelent nagysikerű... több»

2