2023.02.02 19:18 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Tipikus Sony produkció, de hol van az adaptáció?

Aki ismeri Stephen King munkásságát (én igen, rajongók érte), az tudja, hogy A Setét Torony hány könyvből és körülbelül hány oldalból álló epikus történet, amit a mester nem egy év alatt tett le az asztalra, erre kapunk egy 95 perces (stáblistával együtt) filmet, hát már ez sántít, de rendesen. Az már ráadás, hogy Idris Elba nem fehér, vagyis én nem annak látom. :D Imádom Idris Elba alakításait, jó színésznek tartom, de akkor se tudd eljátszani egy fehér férfit, akár milyen jó is. Matthew McCounaghey pedig felvette a „rosszfiús” stílust, ami különben jól állt neki szerintem.

A két főszereplő meg Tom Taylor alakítása elfeledi picit azt, hogy a Sony megint kidobott 60 millió dolláros költsége mit adaptált, mert ezt annak nevezni nem lehet. Tudom, tudom, a pénz beszél, King pedig beleegyezik mindenbe, de azért az, hogy ennyire lealacsonyítsa saját művének adaptálását, szerintem nem fér bele egy szinte egy egész életen át íródott története esetében. A történet alapján a 11 éves Jake Chambers (Tom Taylor) látomásokat tapasztal egy fekete ruhás férfiról (Matthew McCounaghey), aki egy tornyot akar lerombolni, és tönkre tenni az univerzumot, miközben egy fegyverhordozó (Idris Elba) ellenkezik vele. Jake édesanyja, mostohaapja és pszichiáterei azonban ezeket az apja előző évi halálának traumájából fakadó álmoknak tartják.

Tipikus Sony produkció, de hol van az adaptáció?

New York-i otthonában egy állítólagos pszichiátriai intézmény dolgozóinak csoportja felajánlja Jake rehabilitációját, de a fiú a látomásaiból emberi bőrt viselő szörnyetegként ismeri fel őket, és elmenekül az őt üldöző lények elől. Jake egy elhagyott ház nyomára bukkan az egyik látomásából, ahol felfedez egy csúcstechnológiás portált, amely a Mid-World nevű posztapokaliptikus világba vezet.

Így azoknak, akik olvasták a könyvet, igen hatalmas csalódás lesz a film, de aki nem olvasta vagy el tud vonatkoztatni, az se lesz teljesen elégedett az összecsapottnak tűnő alkotás alapján. Ebből azért ennél sokkal többet is ki lehetett volna hozni, mert így ez kevés. Nézzétek meg és döntsétek el ti, hogy tetszik maga a film. Én azért a filmnek adtam egy gyengécske 6/10-et (Elvonatkoztatva az adaptációtól.)

akció | fantasy | horror | kaland | sci-fi | western

Egy revolverhős vándorol a végtelen pusztában. Igazi harcos, aki az igazság nyomában jár, és szörnyekkel viaskodik. Roland Deschain (Idris Elba) magányos harcos, aki a Setét... több»

2