2024.01.03 12:36 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Világvége film jól ábrázolva

Ez az egyik olyan alkotás, amit én személy szerint nem tudok megunni a 2007-es évből, sőt anno szerintem az év egyik legjobb alkotása is volt véleményem szerint. Pedig félő volt, mikor anno először megnéztem, mivel az ilyen alkotások, amik úgy mond kevés szereplős vagy ép egy színésztől függő alkotások, azok épp nem az én zsánereim közé tartozó filmek, de ez valahogy megfogott, lehet Will Smith kellett hozzá, de ezt még Tom Hanks se tudta elérni nálam a Számkivetettben, csak hogy egy példát hozzak párhuzamba. Will Smith élete egyik legjobb alakítását nyújtja a filmben, amiben tényleg a színészi játékával kellett eladnia a filmet, és jól csinálta, jól megformálta Robert Neville tudós szerepét, aki a film cselekménye alapján nem tudta megállítani 3 évvel ezelőtti biológiai vírust, amit természetesen ember alkotott, és valahogy az emberiség nagy részét gyorsan megölte. A film szerint 6 milliárd emberből (ez azért érdekes adat a filmben, mert ez a 2007-es adatok alapján került be a filmben, azóta eltelt csak 16 év, és vagyunk már több mint 8 milliárdnyian, ez elég durva adat, számomra mindig megdöbbentő, hogy mennyire túlnépesítjük a Földet, amit inkább óvni kellene, mert egy van belőle) 5.4 milliárd, és a megmaradt emberiségből csak 12 millió ember él normálisan, és nem zombis életmódot.

Így elég nagy a fölény a zombik részéről, akiknek persze vannak gyenge pontjaik, csak éjszaka mozognak, ezáltal nem szeretik a napfényt, így napközben az ember, vagyis Neville tud a fényben mozogni az elbújó zombik mellett. Egy városban, amelyben egyszer laktak 8 millióan is, most csak egy ember él a zombik mellett már évek óta. Ezt elég jól ábrázolja is a film, a kihalt utcákat, a jól bevált útszakaszokat, ahol mozogni szokott a főhősünk, miközben természetesen keresi a gyógymódot a halálos vírusra teljesen eredménytelenül, de nem adja fel! Persze néha kell zombikra is vadászni, mert alany nélkül nincs kísérlet. Természetesen van azért egy társa a filmben, az ember leghűségesebb barátja, egy kutyus.

Világvége film jól ábrázolva

Itt jól megmutatja a film, hogy tényleg mennyire fontos az ember társa. A filmbeli visszatekintések a múltba is jól összehozhatóak, és jobban megérthető a karakter drámája. Természetesen egy nő feltűnése felfordítja az életét, és érdekes szituációkat eredményez, persze a filmben nem maradhat el a dráma, ami az egész filmet körüllengi. Nálam ez a film benne van a minden évben visszanézős filmek között. Bárkinek tudom ajánlani meleg szívből. A film atmoszférája, a film operatőri munkája is tökéletesen visszaadja a posztapokaliptikus film hatását. Zenei aláfestése számomra nem kiemelkedő, vagyis nálam nem hozott pluszt a filmhez adva. Összességében véve nálam egy nagyon erős 10/8-as értékelést kapott.

dráma | sci-fi | thriller

A  tudós Robert Newille az egyetlen túlélője az emberiség kipusztulást hozó vírusnak. A járvány következtében mutánsok jöttek létre, akik folyamatosan az életére törnek,... több»

2