Rólam

Imádom a történeteket, minden formában és minden mennyiségben, legyen az könyv, rádiójáték, zene, sorozat vagy film. Persze a sztori nem minden. A médium, a kidolgozás mikéntje tagadhatatlanul befolyásolják az élményt, rányomják bélyegüket, sajátos jegyeket adnak hozzá. Pár évvel ezelőtt a film lezárt, kerek narratívájának híve voltam, de az utóbbi évek sorozatdömpingje olyan fantasztikus alkotásokat termelt ki, hogy feléledt a régi rajongás a többrészes, többévados sorozatokig – feltéve, ha ténylegesen a karakterek fejlődésének aprólékos kidolgozására használják fel az időtöbbletet. Nem kell, hogy a történet kitalált legyen, nem ragaszkodom a fikcióhoz: rajongok a dokumentumfilmekért, amelyek olyan helyekre visznek el és olyan társadalmi jelenségek hátterébe engednek bepillantást, amelyeket egyébként esélyem sem lenne megismerni.

2022. 01. 30.
Annak ellenére is jó és élvezhető dokumentumfilm, hogy néha idegesítően repetitív, körbe-körbe mondják el ugyanazokat az információkat, még akkor is, ha nincs semmi érték... több»
2022. 01. 30.
Nekem nagyon tetszett ez a film, bár a hibáit, amelyet már sokan, sok helyen felsorakoztattak, nem lehet figyelmen kívül hagyni (ezért a négy csillag). Ha viszont eltekin... több»
2022. 01. 30.
Kellemes, szirupos romantikus film, ami cseppet sem eredeti, de depis napokra kifejezetten ajánlott, mert roppant szórakoztató, talán éppen azért, mert semmi meglepetést ... több»
2022. 01. 30.
Aranyos sztori, jó kivitelezés, de igazán nem érzem szükségét annak, hogy még egyszer megnézzem. És annak se, hogy az átlagosnál jobb értékelést adjak, hiszen nem emlékez... több»
Meglepően szórakoztató film. A történetet nem lehet komolyan venni, a humora néhol felfrissített Csupasz Pisztolyként hat. Ezzel pedig nem ellenkezek, nem szedem darabjai... több»
Airplane! (1980)
Miranda (2009)