Bár a Thor: Sötét világ enyhén szólva sem tartozik a legnépszerűbb Marvel filmek közé, Alan Taylor rendezése még így is anyagi sikernek volt mondható a megjelenést követően.

A produkció csaknem 644 millió dolláros bevételt hozott a konyhára, noha maga Chris Hemsworth is irtó gyengének találta a sztorit. A Rotten Tomatoes portálon egyébként mindössze 66 százalékos értékeléssel “büszkélkedhet” a film, ezzel együtt pedig az eddig készült leggyengébb Marvel mozinak számít.

Alan Taylor ettől függetlenül elkészítené A sötét világ rendezői változatát. Taylor minderről egy friss interjúban beszélt, amely során leszögezte, hogy noha vállalja a felelősséget a produkcióért, a végeredménnyel azonban ő maga sincs megelégedve.

“Nagyon sajnálom, hogy a bemutatott film előzőleg hatalmas változáson ment keresztül. A cselekmény fő vonala teljesen más irányt kapott, amelyen magam már nem tudtam alakítani. Ez nem igazán a legjobb megoldás” - mondta a rendező, majd hozzátette, hogy rendkívül lelkes volt, amikor napvilágot látott a Az Igazság Ligája rendezői változata, bár ő maga nem igazán számít arra, hogy hasonló lehetőséget kapjon a Marvelnél.

“Számomra nem volt túlságosan felemelő a munkafolyamat. Minden idegszálammal arra koncentráltam, hogy megcsináljam azt a filmet, amit elképzeltem, majd az utómunka, a vágások és a változtatások nagyon más eredményt hoztak” - tette hozzá Taylor.